in

Пикантни нудли по сечуански

Сечуански нудли

Сечуанските нудли са едно от най-популярните ястия в китайската кухня. Сосът за тези нудли включва смесица от пикантни и сладки вкусове, както и различни зеленчуци. Това е основната рецепта, а след това можете да я допълните според предпочитанията си с пилешко, свинско или телешко месо. Другият вариант е да добавите скариди или други морски дарове.

Ето как да приготвите вкусни сечуански нудли:

Необходими продукти:

  • 200 грама нудли
  • 4-5 с.л. олио
  • 4 ч. вода
  • 1 стрък зелен лук
  • 2-3 скилидки чесън
  • ¼ ч. зелен боб
  • ¼ ч. червена чушка
  • ¼ ч. моркови
  • ¼ ч. зеле
  • 1 ч. гъби
  • сол и черен пипер
  • 1 ч.л. оризов оцет
  • 1 с.л. джинджифил
  • 2-3 с.л. соев сос
  • 2 ч.л. лют червен пипер

Начин на приготвяне:

Сложете водата, заедно с щипка сол и няколко капки олио, на котлона. Когато водата заври, сложете нудлите и ги сварете според инструкциите на опаковката.

След като се сварят, изплакнете ги със студена вода, изцедете добре и добавете 1-2 с.л. олио. Разбъркайте и оставете да изстинат.

Загрейте останалата мазнина и запържете чесъна за няколко минути.

След това добавете зеления лук, 2-3 минути по-късно и зеления боб.

След 4-5 минути добавете всички останали зеленчуци, които сте нарязали на ситно преди това.

Оставете тигана на котлона, докато зеленчуците омекнат и се запържат добре.

Добавете соевия сос, оризовия оцет и всички подправки.

Накрая добавете нудлите и разбъркайте.

Поръсете с малко пресен зелен лук и сервирайте. Тези нудли могат да се ядат както топли, така и студени.

  • Харесвате ли китайската кухня?

    Китайска храна
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пътешествия април

5 от най-добрите места за пътуване през април

Дървесна история

„Дървесна история“ – литературен подвиг и ужасно предупреждение