in

ЛюбовЛюбов ЕхаЕха

Печен чийзкейк

С настъпването на студените месеци няма по-приятно чувство от това да изядеш хубав десерт с чаша топъл чай или кафе. Трудно ми е да се сетя за по-задоволяващо нещо от чийзкейка, не само поради вкуса, но и поради лесното му приготвяне.

В тази рецепта може да регулирате колко захар ще сложите или изцяло да я замените с друг подсладител, а ако имате проблем с глутена, просто поставете безглутенови бисквики. Може и да експериментирате с различните продукти, но всеки път ще имате невероятен резултат.

Единственият недодстатък, е, че ще трябва да почакате поне 8 часа преди да ядете. Затова най-добре го направете предишния ден.

Необходими продукти:

  • Форма за печене d 22cм
  • 200гр обикновени бисквити
  • 100гр краве масло
  • 600гр крема сирене
  • 200гр течна сметана 30%
  • 3 яйца (размер L)
  • Лимонова кора (по избор)
  • Ванилия (по избор
  • Хартия за печене

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната предварително на 200C° и поставете съд с вода за водна баня.

Разбийте насипно бисквитките чрез кухненски робот или на ръка и добавете към тях маслото. Сместа трябва да запазва формата си като мокър пясък.

Поставете хартия за печене на дъното на формата и разстилете бисквитките. Изпечете до златист цвят (около 10 минути) и извадете навън.

В голяма купа, смесете крема сиренето и захарта и разбъркайте, докато захарта не се разтвори напълно. Добавете яйцата едно по едно като разбърквате хубаво. Накрая, прибавете сметаната, ванилията и лимоновата коричка и разбъркайте добре всичко. Процесът е по-лесен, ако продуктите ви са на стайна температура, а не току що извадени от хладилника.

Изсипете кремообразната смес върху формата с бисквитките, като се уверите, че е достатъчно изстинала.

Печем във фурната на 200C° без вентилатор за 15 минути, след което намаляваме на 110C° за 1 час и 20 минути. Старайте се да не отваряте през това време, за да не излиза влагата от водната баня.

Чийзкейкът е готов, когато вътрешността му се поклаща леко, а цвета на повърхността му не трябва да преминава златиста.

Оставяме да престои една нощ в хладилник, за да стегне добре и да се развият вкусовете. Може да сервирате с плод по ваш вкус.

  • Обичате ли чийзкейк?

    Споделете вашето мнение с нас

    • Да
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

6 филма с Меган Фокс, които трябва да гледате

Теремин: музика, любов и шпионаж