in

Паста с пилешко месо, царевица и сос Бешамел

Паста с царевица, пилешко месо и сос Бешамел

Тази рецепта е за вкусна и кремообразна паста с царевица, пилешко месо и сос Бешамел.

Когато става въпрос за италианска кухня, просто трябва да знаете как да направите перфектна паста. След като придобиете това умение, можете да приготвяте различни сосове, с които да комбинирате пастата. Песто, доматени сосове, сметанови сосове, дори сос Бешамел- възможностите са безкрайни.

Тази кремообразна паста с пилешко месо е много вкусна и се харесва на децата, за разлика от ястията с по-силни вкусове, като различните видове паста с песто.

Можете да използвате както пилешко филе, така и обезкостени пилешки бутчета. За тази рецепта е добре пастата да бъде добре сварена, а не „ал денте“. Все пак внимавайте да не стане на каша. Препоръчително е да варите пастата не повече от 10-11 минути.

Ето как да приготвите вкусна кремообразна паста със сладка царевица, пилешко месо и сос Бешамел:

Необходими продукти:

  • 200 грама паста
  • 300 грама пилешко месо
  • 150 грама сладка царевица от консерва
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2 с.л. брашно
  • 2 ч. прясно мляко
  • 2 с.л. масло
  • 2 с.л. зехтин
  • сол и черен пипер
  • риган
  • ½ ч. чедър

Начин на приготвяне:

Измийте и почистете пилешкото месо. Нарежете го на парчета и овкусете със сол и черен пипер. Оставете го да се овкусява, докато приготвяте другите продукти.

Сварете пастата във вряща подсолена вода за около 10 минути. Изцедете я, изплакнете със студена вода и оставете настрана.

Междувременно разтопете маслото в голям тиган и добавете зехтина.

Когато мазнината се затопли, добавете нарязания на ситно чесън.

След 2-3 минути добавете и пилешкото месо. Запържете до златисто и от двете страни.

Добавете изцедената царевица.

След като и тя се запържи, добавете брашното в тигана. Оставете го за около минута, докато стане златисто.

Добавете студеното мляко към брашното и разбъркайте добре.

Оставете на котлона за около 5 минути, докато сосът се сгъсти.

Добавете всички подправки, както и сварената паста.

Разбъркайте добре, добавете настъргания чедър и поръсете с още малко риган преди да сервирате.

  • Каква паста предпочитате?

    • Паста с доматен сос
      С доматен сос
    • Паста бял сос
      С „бял“ сос

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Паник атака

Как да се справим с паник атаките

Путин

Как хората на Путин превзеха Запада