in

Паста с пеперони на фурна

Паста пеперони

Пеперони е пикантен салам, който се приготвя от сушено свинско и говеждо месо, подправено с червен пипер и лют червен пипер.

Преди готвене, саламът е мек и яркочервен, а когато се запече или запържи, става тъмен и хрупкав. Нарязаното на тънко пеперони е един от най-популярните топинги за пица.

Макар че сме свикнали да хапваме този пикантен колбас предимно върху вкусна пица, има и други ястия, в които се добавя и стават много вкусни.

Едно вкусно, бързо и много лесно ястие е пастата с пеперони. Обикновено се приготвя на фурна, а освен колбаса, се добавя сос Маринара, пресни подправки и моцарела. Можете да добавите също всякакви зеленчуци по избор, но е препоръчително да не пропускате лука и чесъна.

Ето как да приготвите това вкусно пикантно ястие:

Необходими продукти:

  • 500 грама паста по избор
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 1 ч.л. риган
  • 4 скилидки чесън
  • 2 ч.ч. сос Маринара
  • 400 грама домати от консерва
  • 2 ч.ч. моцарела
  • ½ ч.ч. пармезан
  • 250 грама пеперони
  • пресен босилек

Начин на приготвяне:

Сложете пастата да се вари във вряща подсолена вода.

Докато чакате да стане готова, загрейте зехтина в дълбок тиган.

Запържете нарязания на ситно лук за няколко минути, след което добавете и накълцания чесън. Когато омекнат, свалете тигана от котлона.

След като пастата се е сварила, изцедете я от водата и я върнете обратно в тенджерата. Добавете лука и чесъна, соса Маринара, доматите от консерва, половината настъргана моцарела, настъргания пармезан, нарязания на тънки кръгчета салам пеперони, ригана и малко пресен босилек.

Разбъркайте добре, след което прехвърлете сместа в намазнена тавичка. Поръсете с останалата моцарела и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна около 20-25 минути.

Когато моцарелата хубаво се разтопи и стане златиста, извадете ястието от фурната.

Добре е да се сервира, докато е още топло.

  • Обичате ли пеперони?

    Пеперони
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

ремарк

Геният Ремарк – за писането, войната и любовта

златното момиче

„Златното момиче“ – неочакваните обрати на съдбата