in

Паста пене с патладжан

Пене с патладжан

Когато не знаете какво да сготвите, пастата винаги е добър вариант. За приготвянето ѝ са нужни не повече от 30 минути, а всички я обичат.

Обикновено приготвяме сос Болонезе за паста пене, но има и други, по-интересни варианти. Сосът за тази паста е от патладжан и домати, което придава по-богат вкус и е подходяща за хората, които не хапват месо.

Необходими продукти:

  • 1 патладжан, около 500 грама
  • 700 грама доматено пюре
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 350 грама паста пене
  • ¼ ч. зехтин
  • сол и черен пипер
  • червен пипер
  • 1 ч. пресен босилек
  • ½ ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Патладжанът трябва да се нареже на колелца, да се поръси обилно със сол и да се остави да престои няколко часа, за да се махне горчивината от него.

След това го измийте и го нарежете на по-ситно.

Запържете го в зехтина, след което го извадете от тигана.

В същата мазнина запържете нарязания на ситно лук, с малко сол, черен пипер и червен пипер.

След това добавете доматите и гответе, докато сосът се сгъсти леко. Добавете чесъна, а 2-3 минути след него и патладжана, босилека и още малко сол.

Сварете пастата в подсолена вода.

След което добавете изцедената паста към соса и разбъркайте добре. Ако е прекалено гъсто, добавете малко от водата, в която сте варили пастата.

Накрая поръсете с настърган пармезан.

  • Обичате ли патладжан?

    Патладжан
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тенденции красота

Бюти тенденциите за 2022 година

Мъск

Семейство Мъск – за трудните и щастливи години. И за една майка с план