in

Паста пене с патладжан

Пене с патладжан

Когато не знаете какво да сготвите, пастата винаги е добър вариант. За приготвянето ѝ са нужни не повече от 30 минути, а всички я обичат.

Обикновено приготвяме сос Болонезе за паста пене, но има и други, по-интересни варианти. Сосът за тази паста е от патладжан и домати, което придава по-богат вкус и е подходяща за хората, които не хапват месо.

Необходими продукти:

  • 1 патладжан, около 500 грама
  • 700 грама доматено пюре
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 350 грама паста пене
  • ¼ ч. зехтин
  • сол и черен пипер
  • червен пипер
  • 1 ч. пресен босилек
  • ½ ч. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Патладжанът трябва да се нареже на колелца, да се поръси обилно със сол и да се остави да престои няколко часа, за да се махне горчивината от него.

След това го измийте и го нарежете на по-ситно.

Запържете го в зехтина, след което го извадете от тигана.

В същата мазнина запържете нарязания на ситно лук, с малко сол, черен пипер и червен пипер.

След това добавете доматите и гответе, докато сосът се сгъсти леко. Добавете чесъна, а 2-3 минути след него и патладжана, босилека и още малко сол.

Сварете пастата в подсолена вода.

След което добавете изцедената паста към соса и разбъркайте добре. Ако е прекалено гъсто, добавете малко от водата, в която сте варили пастата.

Накрая поръсете с настърган пармезан.

  • Обичате ли патладжан?

    Патладжан
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тенденции красота

Бюти тенденциите за 2022 година

Мъск

Семейство Мъск – за трудните и щастливи години. И за една майка с план