in

Панакота с маракуя и мента

Панакотата е поредният шедьовър на италианската кухня. Представлява сладък крем, сгъстен с желатин и обикновено се добавят различни плодове. Кремът може да бъде овкусен и с кафе или шоколад. Панакотата може да се направи в най-различни форми, обикновено се прави в чашки и след това се обръща в чиния. Ето как да приготвите вкусна панакота с маракуя и мента:

 

Необходими продукти:

100 грама пюре от маракуя

300 мл течна сметана

250 мл високомаслено мляко

100 грама пудра захар

6 големи листа мента

2 листа желатин

Студена вода

Начин на приготвяне:

Ако използвате сурова маракуя, желатинът няма да стегне, затова трябва да сварите плода и да го направите на пюре. Сложете плода в тенджера, оставете да заври и прецедете през марля. По този начин ще махнете семките и ще остане само плодово пюре.

Сложете сметаната, млякото, захарта и ментата да заврят на силен огън. След като сместа заври, я махнете от котлона.

Сложете желатиновите листа в плитка купа и ги залейте с вода. Изчакайте 5 минути и ги извадете от водата. Сложете ги в сместа със сметаната, както и плодовото пюре. Разбъркайте всичко добре, докато желатинът се разтвори напълно.

След като сте разбъркали добре, прецедете сместа, за да няма бучки и я налейте в няколко чаши.

Сложете в хладилник, докато панакотата стегне добре. Преди да сервирате добавете още малко пюре от маракуя отгоре.

Loading

  • Обичате ли маракуя?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Свещени места в България, на които се сбъдват желания

Снимка: Pixabay

Историята на модната империя Шанел