in

Панакота с маракуя и мента

Панакотата е поредният шедьовър на италианската кухня. Представлява сладък крем, сгъстен с желатин и обикновено се добавят различни плодове. Кремът може да бъде овкусен и с кафе или шоколад. Панакотата може да се направи в най-различни форми, обикновено се прави в чашки и след това се обръща в чиния. Ето как да приготвите вкусна панакота с маракуя и мента:

 

Необходими продукти:

100 грама пюре от маракуя

300 мл течна сметана

250 мл високомаслено мляко

100 грама пудра захар

6 големи листа мента

2 листа желатин

Студена вода

Начин на приготвяне:

Ако използвате сурова маракуя, желатинът няма да стегне, затова трябва да сварите плода и да го направите на пюре. Сложете плода в тенджера, оставете да заври и прецедете през марля. По този начин ще махнете семките и ще остане само плодово пюре.

Сложете сметаната, млякото, захарта и ментата да заврят на силен огън. След като сместа заври, я махнете от котлона.

Сложете желатиновите листа в плитка купа и ги залейте с вода. Изчакайте 5 минути и ги извадете от водата. Сложете ги в сместа със сметаната, както и плодовото пюре. Разбъркайте всичко добре, докато желатинът се разтвори напълно.

След като сте разбъркали добре, прецедете сместа, за да няма бучки и я налейте в няколко чаши.

Сложете в хладилник, докато панакотата стегне добре. Преди да сервирате добавете още малко пюре от маракуя отгоре.

  • Обичате ли маракуя?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Свещени места в България, на които се сбъдват желания

Снимка: Pixabay

Историята на модната империя Шанел