in

„Пазителката на пчелите“ – любов и радост по време на война

Книгата „Пазителката на пчелите“ на Фиона Валпи е история за силата на човешкия дух, за любовта и радостта, които могат да бъдат открити дори по време на война.

Аби приема сезонна работа в Шато Белвю във френската провинция, за да започне нов живот. Там тя се оказва неустоимо привлечена от забележителната история на пчеларката Елиан, живяла в замъка преди близо осем десетилетия.

Годината е 1938. Младата и красива Елиан помага в кухнята, грижи се за кошерите в градините на Белвю и продава ароматния мед на пазара. Тя се влюбва в мълчаливия и загадъчен Матийо и заедно започват да планират бъдещето си.

Сянката на Втората световна война обаче все повече надвисва над Франция и заплашва да сложи край на идилията им. Немската окупация разделя влюбените – съдбата явно има други планове за пазителката на пчелите.

Елиан взема опасното решение да се присъедини към редиците на Съпротивата, за да се бори за свободата на родината си. И се опитва да спаси любимите си пчели, които ѝ помагат да оцелее. Краят на войната обаче е далеч, а чувствата ѝ към Матийо са подложени на изпитание.

В историята на пазителката на пчелите Аби открива ценен житейски урок: радостта и любовта могат да съществуват редом със страха и тъгата и да бъдат открити на неподозирани места.

За автора:

Фиона Валпи е автор на бестселърови романи, преведени на повече от двадесет езика. Книгите ѝ са както със съвременни, така и с исторически сюжети и често са вдъхновени от женската сила и чувствителност. Писателката е живяла във Великобритания и Франция, а любовта ѝ към двете страни, историята им и хората там, се усеща във всяка нейна книга. Нейният първи роман, издаден на български, е „Море от спомени“.

Източник: Хермес

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Паста Конкилие

Паста Конкилие с песто и пармезан

микровълнова

Микровълновата печка е създадена случайно