in

Откриха най-голямата ледена пързалка на открито в света (снимки)

Wiener Eistraum 4 © EurocommPR / Doris Hemrich

Виена вече има най-голямата ледена пързалка на открито в света. Тя е известна като „Виенска ледена мечта“ и се е превърнала в едно от най-предпочитаните места за забавление и спорт в центъра на австрийската столица през зимата.

Откриването тази година беше на 19 януари. Всяка година, от януари до март, площадът пред Виенското кметството се превръща в огромна ледена пързалка за любителите на кънки от всички възрасти. Осветената фасада на кметството се преобразява в приказен фон на „Виенската ледена мечта“. На площ от 8500 квадратни метра малки и големи могат да се забавляват всеки ден от 10 до 22 часа

Wiener Eistraum 1 © stadtwienmarketing / Christian Jobst

През 2019 година „Виенската ледена мечта“ стана първата в света мобилна ледена пързалка на два етажа. Специалната платформа Sky Rink, която работи и през този сезон, дава възможност да се карат кънки нависоко.

Wiener Eistraum 4 © stadtwienmarketing / Johannes Wiedl

Вълшебна ледена пътека води през големия парк пред сградата на кметството. На разположение на посетителите са 2000 чифта кънки и 300 защитни каски под наем, както и многобройни щандове с гастрономически специалитети. Децата от всички детски градини и училища имат възможност да се пързалят безплатно от понеделник до петък от 10 до 16 часа. Около 45 000 деца се възползват от тази акция всяка година.

Wiener Eistraum 3 © stadtwienmarketing / Christian Jobst

Билетът за четири часа пързаляне за възрастни е 8,50 евро, а цената на детския билет е 6 евро. Билетите могат да бъдат купени и онлайн, като така се спестяват и 10 процента от цената им. За най-малките отново работи пързалка с площ от 120 кв.м., която е безплатна.

Тази година „Виенската леден мечта” ще остане отворена до 5 март.

Wiener Eistraum 2 © stadtwienmarketing / Manu Grafenauer

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Федерико Фелини: Живейте сферично – в много посоки

грим, кожа

Как да поддържаме кожата си млада и красива