in

„Отвличането на века“ – похищение с много неизвестни

Отвличането на века

Кралят на бестселърите Джеймс Патерсън се завръща с нова завладяваща история. „Отвличането на века“ разказва за най-заплетения случай на отдел „Специални клиенти“ досега.

Риалити звездата Ерин Истън се омъжва и събитието е определено като „сватбата на века“. Телевизионен екип документира всеки екстравагантен детайл, а приходите от шоуто ще бъдат внушителни. Но изчезването на булката от приема не е по сценарий.

Ерин не може да бъде открита никъде. Гримьорната й е празна, с изключение на окървавената сватбена рокля и следи от борба.

Детектив Кайли Макдоналд от отдел „Специални клиенти“ е на събитието като гост. Тя веднага се обажда на партньора си Зак Джордан. Но когато видеото, доказващо, че Ерин е жива, се появява първо в ефир, а не в полицейското управление, всяка знаменитост от звездния списък с гости се превръща в обект на подозрение… Или в следващата мишена.

Книгата „Отвличането на века“ е завладяваща и заплетена. За пореден път Джеймс Патерсън въвлича читателя в едно мистериозно разследване с много неизвестни.

За автора

Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като „Кралят на бестселърите“. След като печели награда „Едгар“ за дебютния си роман през 1977 г., книгите на знаменития писател са продадени в над 380 милиона екземпляра в цял свят.

Включен е в книгата за рекордите на „Гинес“ с 31 романа с твърди корици, заели първа позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“, и общо 45 заглавия, попаднали в същата класация.

Неговият емблематичен герой Алекс Крос е сред любимците на поколения почитатели на криминалните трилъри. Три от романите за детектива психолог имат филмови адаптации.

Освен на писане, Патерсън посвещава огромна част от времето си и за благотворителност, като влага усилия и средства в редица каузи, подкрепящи четенето.

Източник: Хермес

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Чийзбургер

Домашни чийзбургери

вина

Китай за пореден път оцени високо българските вина