in

Най-важният случай в живота на Алекс Крос

алекс крос

Кралят на бестселърите Джеймс Патерсън се завръща с нова завладяваща история. В книгата „Мишена: Алекс Крос“ залогът никога не е бил толкова висок. Смелостта и лоялността на Алекс Крос са поставени на изпитание в най-важния случай в живота му.

Мишена: Лидерът на нацията

Президентът на САЩ е починал неочаквано и хиляди опечалени наблюдават процесията по улиците на Вашингтон.

Мишена: Правителството

Снайперист нанася съкрушителен удар в сърцето на столицата – виден сенатор е убит пред дома му. На съпругата на Алекс Крос, наскоро повишена в началник на детективите във вашингтонската полиция, е поставен ултиматум – да разреши случая бързо, за да докаже, че заслужава поста си.

Мишена: Алекс Крос

Алекс предчувства, че убийството е само началото на много по-мащабен план. Твърде скоро този страх се сбъдва. Ужасяваща поредица от събития хвърля правителството и цялата страна в хаос.

За автора:

Неслучайно Пъблишърс Уикли определя Джеймс Патерсън като Кралят на бестселърите. След като печели награда „Едгар“ за дебютния си роман през 1977 г., книгите му са продадени в над 380 милиона екземпляра в цял свят. Държи няколко рекорда в книгата на „Гинес“  като най-голям брой заглавия в класацията на Ню Йорк Таймс, най-високо платен писател за 2020 г., първия автор в света с продадени над 1 млн. електронни книги.

Патерсън счита за огромна отговорност на обществото да окуражи децата да четат и да подкрепя библиотечната дейност. Поради тази причина той се посвещава на редица инициативи за насърчаване на четенето и подпомагане работата на книжарници и библиотеки, като до този момент е дарил над 50 млн. долара за тези каузи. „Бъдещето на твърде много деца е застрашено, защото не четат книги – казва в интервю писателят. – Така рискуваме скоро да бъдем управлявани от ограничени, безчувствени и нагли хора“, допълва още той.

Прочетете още:

„Отвличането на века“ – похищение с много неизвестни

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Бананов пудинг

Бананов пудинг

Гримьор

Как да се подготвите за професионален грим?