in

Най-бързият интернет в света

Wifi

Интернет стана съществена част от живота на всеки човек. Целият ни живот е свързан с него и поради тази причина винаги търсим най-бързата връзка.

Независимо дали сме вкъщи и се налага да работим или пътуваме и искаме да споделяме красиви снимки в Инстаграм, интернет връзката е изключително важна.

Ако напишете в Google „най-бързият интернет в света“, ще откриете списък с държавите с най-добрата интернет връзка. Този списък често се променя, но ще добиете представа в кои държави интернетът е най-добър.

Сингапур

Сингапур претендира, че е държавата с най-бърз интернет в света. През миналия януари (2021г.) поставя рекорд от 247,54 Mbps. Сингапур също има за цел да осигури най-добрата интернет връзка на всички свои граждани. Повече от 85% от населението на страната има лесен достъп до най-бързата интернет връзка в света.

Хонконг

Хонконг предлага надежден и бърз интернет както за гражданите, така и за туристите. Страната постоянно поддържа високи скорости на изтегляне и качване, а рекордът е 229,45 Mbps.

Тайланд

Тайланд е на челните позиции в класацията за най-бърз интернет в света. Тази красива страна предлага бърз интернет, с който можете както да работите без проблем, така и да споделяте снимки в социалните мрежи, ако сте решили да посетите страната като туристи. Рекордът на Тайланд е 220,59 Mbps.

Румъния

Румъния се гордее с една от най-бързите интернет връзки в Европа. Вероятно ще бъдете изненадани, но интернетът в Румъния е по-бърз от този в САЩ.

Дания

Една от най-високите регистрирани скорости е от януари 2021 г. Резултатът от Speedtest достигна шокиращите 190,32 Mbps тогава. Бързият интернет е страхотно допълнение към красивите места, които има там.

Франция

Франция е една от най-популярните туристически дестинации в света. Освен заради красивите музеи и исторически паметници, туристите посещават страната и заради впечатляващата скорост на интернета. Широколентовата връзка достига скорост от 188,03 Mbps.

Монако

Страната заема 7-мо място в класацията на Speedtest със записана интернет скорост от 187,88 Mbps.

Обединени арабски емирства

Обединените арабски емирства се гордеят с непрекъснатия напредък на интернет услугите в страната. ОАЕ постоянно се конкурират с впечатляващата мобилна връзка на Катар. Но за първия месец на 2021 г. ОАЕ претендира за първото място с най-добрите мобилни данни- скорост от 183 Mbps.

Южна Корея

Вероятно сте чували за възхода и напредъка на Южна Корея в различни области само за няколко десетилетия. Освен с развитието на технологиите и развлеченията, страната се гордее с това, че разполага с много добри геймъри, които градят забележителни кариери. Интернет връзката в Корея е доста добра, а мобилните данни също са на високо ниво в Южна Корея. Наскоро регистрираха скорост от над 171 Mbps.

Катар

Когато пътувате до Катар, трябва да внимавате за различните цензури, които вървят заедно с техните бързи интернет услуги. Катар поставя впечатляващ рекорд за скорост на мобилен интернет от над 170 Mbps.

Места с бавна интернет връзка

След като вече научихте кои са държавите с най-добър интернет в света, време е да разберете и къде интернетът е на по-ниско ниво.

Туркменистан – 3,56 Mbps

Алжир – 3,92 Mbps

Йемен – 4,35 Mbps

Куба – 5,09 Mbps

Мавритания – 5,50 Mbps

Венецуела – 6,15 Mbps

Судан – 6,26 Mbps

Гамбия – 7,79 Mbps

Бурунди – 7,89 Mbps

Афганистан – 8,20 Mbps

  • Важна ли е скоростта на интернета, когато избирате кое място да посетите?

    Интернет
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кратката, но променяща любов на Коко Шанел и Игор Стравински

Фиш енд чипс

Рецепта за фиш енд чипс