in

Най-бързият интернет в света

Wifi

Интернет стана съществена част от живота на всеки човек. Целият ни живот е свързан с него и поради тази причина винаги търсим най-бързата връзка.

Независимо дали сме вкъщи и се налага да работим или пътуваме и искаме да споделяме красиви снимки в Инстаграм, интернет връзката е изключително важна.

Ако напишете в Google „най-бързият интернет в света“, ще откриете списък с държавите с най-добрата интернет връзка. Този списък често се променя, но ще добиете представа в кои държави интернетът е най-добър.

Сингапур

Сингапур претендира, че е държавата с най-бърз интернет в света. През миналия януари (2021г.) поставя рекорд от 247,54 Mbps. Сингапур също има за цел да осигури най-добрата интернет връзка на всички свои граждани. Повече от 85% от населението на страната има лесен достъп до най-бързата интернет връзка в света.

Хонконг

Хонконг предлага надежден и бърз интернет както за гражданите, така и за туристите. Страната постоянно поддържа високи скорости на изтегляне и качване, а рекордът е 229,45 Mbps.

Тайланд

Тайланд е на челните позиции в класацията за най-бърз интернет в света. Тази красива страна предлага бърз интернет, с който можете както да работите без проблем, така и да споделяте снимки в социалните мрежи, ако сте решили да посетите страната като туристи. Рекордът на Тайланд е 220,59 Mbps.

Румъния

Румъния се гордее с една от най-бързите интернет връзки в Европа. Вероятно ще бъдете изненадани, но интернетът в Румъния е по-бърз от този в САЩ.

Дания

Една от най-високите регистрирани скорости е от януари 2021 г. Резултатът от Speedtest достигна шокиращите 190,32 Mbps тогава. Бързият интернет е страхотно допълнение към красивите места, които има там.

Франция

Франция е една от най-популярните туристически дестинации в света. Освен заради красивите музеи и исторически паметници, туристите посещават страната и заради впечатляващата скорост на интернета. Широколентовата връзка достига скорост от 188,03 Mbps.

Монако

Страната заема 7-мо място в класацията на Speedtest със записана интернет скорост от 187,88 Mbps.

Обединени арабски емирства

Обединените арабски емирства се гордеят с непрекъснатия напредък на интернет услугите в страната. ОАЕ постоянно се конкурират с впечатляващата мобилна връзка на Катар. Но за първия месец на 2021 г. ОАЕ претендира за първото място с най-добрите мобилни данни- скорост от 183 Mbps.

Южна Корея

Вероятно сте чували за възхода и напредъка на Южна Корея в различни области само за няколко десетилетия. Освен с развитието на технологиите и развлеченията, страната се гордее с това, че разполага с много добри геймъри, които градят забележителни кариери. Интернет връзката в Корея е доста добра, а мобилните данни също са на високо ниво в Южна Корея. Наскоро регистрираха скорост от над 171 Mbps.

Катар

Когато пътувате до Катар, трябва да внимавате за различните цензури, които вървят заедно с техните бързи интернет услуги. Катар поставя впечатляващ рекорд за скорост на мобилен интернет от над 170 Mbps.

Места с бавна интернет връзка

След като вече научихте кои са държавите с най-добър интернет в света, време е да разберете и къде интернетът е на по-ниско ниво.

Туркменистан – 3,56 Mbps

Алжир – 3,92 Mbps

Йемен – 4,35 Mbps

Куба – 5,09 Mbps

Мавритания – 5,50 Mbps

Венецуела – 6,15 Mbps

Судан – 6,26 Mbps

Гамбия – 7,79 Mbps

Бурунди – 7,89 Mbps

Афганистан – 8,20 Mbps

Loading

  • Важна ли е скоростта на интернета, когато избирате кое място да посетите?

    Интернет
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Кратката, но променяща любов на Коко Шанел и Игор Стравински

Фиш енд чипс

Рецепта за фиш енд чипс