in

Можем ли да контролираме стареенето на нашия мозък

мозък

Човешкият мозък е едно от най-впечатляващите и сложни структури, която познаваме. И макар темпът на напредък в неврологията и психологията да е невероятен, резултатите от тези нови революционни проучвания сякаш остават разпокъсани.

Книгата „Мозъкът – твоята суперсила“ от проф. Джеймс Гудуин обобщава някои от последните актуални проучвания за мозъчно здраве и здравословен начин на живот и достига до наистина ценни съвети за това как бихме могли да стимулираме своя мозък, да го предпазим от стареенето и да се възползваме от неговите „суперсили“.

Вдъхновен от работата си с Глобалния съвет за мозъчно здраве, ученият си поставя за цел да разграничи важното от неважното, митовете от фактите, това, което знаем, от това, което предстои да бъде открито.

Уповавайки се на някои от последните научни проучвания, той достига до извода, че до го­ляма степен ние можем да контролираме стареенето на мозъка си, а заедно с това и неговото здраве, като направим промяна в приложени­ето на някои фактори в нашия живот.

Тази книга ще ви разкрие:

  • как да увеличите продуктивността на мозъка си, как да го подхранвате и да поддържате здравето му;
  • как да запази той своята острота и как да побеждавате признаците на упадък, появяващи се с течение на годините;
  • как да изградите стратегии за запазване на жиз­неността си;
  • как да запазите контрола над собственото си мозъчно здраве.

Според Гудуин рисковете от влошаване на здравето, включително появата на деменция, могат да бъдат значително редуцирани.

Разглеждайки влиянието на фактори като количество сън, нива на стрес в ежедневието, секс, взаимовръзката между нашето тяло и ума, „Мозъкът – твоята суперсила“ от проф. Джеймс Гудуин успява да изгради цветна и пъстра карта на нашия мозък и на скритите пътеки, които разкриват повече от възможностите му.

Прочетете още:

17 невероятни факта за човешкия мозък

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Салморехо кордобес

Салморехо кордобес- испанска студена супа

айнщайн

10 невероятни факта за Алберт Айнщайн