in

Маратонки с кауза

Денят на маратонката

На 25 март за четвърта поредна година България ще отбележи Деня на маратонката. Тази година кампанията ще насърчи още повече българи да разчупят ежедневието и да обуят маратонките си. Освен удоволствие от спорта и движението, тяхната активност ще допринесе и за добруването на деца и младежи в риск.

Денят на маратонката

Маратонки

Денят на маратонката е социално-отговорна кампания, организирана от Бенефит Системс България, която се бори със заседналия начин на живот на хората в България от 2019 година насам. Една от основните цели на инициативата е да насърчи работещите хора да водят здравословен начин на живот.

„Колкото повече хора спортуват – толкова повече хора спортуват! Спортът и движението сами по себе си носят добро, а тази година всеки спортуващ с MultiSport в Деня на маратонката ще донесе добро и за деца и младежи в риск.“, споделя Алиция Любенов, маркетинг мениджър на Бенефит Системс България.

Как да се включите в инициативата?

За всеки спортуващ с карта MultiSport на 25 март организаторите ще дарят по 1 лев. Генерираните средства ще бъдат разпределени между Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България. Дарението ще бъде използвано за изграждане на спортни съоръжения и настилка, закупуване на спортни дрехи, уреди и аксесоари за деца и младежи в риск. Средствата ще се използват и за организиране на спортен лагер с грижа за физическото и психическо здраве на младежи с интелектуални увреждания.

Без значение каква спортна активност изберат притежателите на карта MultiSport, този петък техните маратонки ще бъдат полезни не само за тяхното физическо и психическо здраве, а и за това на деца и младежи в риск. Единственото, което трябва да направят, е да подготвят спортния екип и маратонки и да посетят една от множеството възможности за спорт, до които картата им дава достъп.

Тази година кампанията се организира в партньорство с Decathlon, Фондация „Сийдър“, Сдружение SOS Детски селища България и подкастът „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

Сложете чифт маратонки на 25-ти март и помогнете на деца и младежи в риск!

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Юбер дьо Живанши и Одри Хепбърн

Юбер дьо Живанши – един от гениалните дизайнери на 20-ти век

Кейт Мидълтън и принц Уилям

Роклята на Кейт, която ни остави без думи