in

Маратонки с кауза

Денят на маратонката

На 25 март за четвърта поредна година България ще отбележи Деня на маратонката. Тази година кампанията ще насърчи още повече българи да разчупят ежедневието и да обуят маратонките си. Освен удоволствие от спорта и движението, тяхната активност ще допринесе и за добруването на деца и младежи в риск.

Денят на маратонката

Маратонки

Денят на маратонката е социално-отговорна кампания, организирана от Бенефит Системс България, която се бори със заседналия начин на живот на хората в България от 2019 година насам. Една от основните цели на инициативата е да насърчи работещите хора да водят здравословен начин на живот.

„Колкото повече хора спортуват – толкова повече хора спортуват! Спортът и движението сами по себе си носят добро, а тази година всеки спортуващ с MultiSport в Деня на маратонката ще донесе добро и за деца и младежи в риск.“, споделя Алиция Любенов, маркетинг мениджър на Бенефит Системс България.

Как да се включите в инициативата?

За всеки спортуващ с карта MultiSport на 25 март организаторите ще дарят по 1 лев. Генерираните средства ще бъдат разпределени между Фондация „Сийдър“ и Сдружение SOS Детски селища България. Дарението ще бъде използвано за изграждане на спортни съоръжения и настилка, закупуване на спортни дрехи, уреди и аксесоари за деца и младежи в риск. Средствата ще се използват и за организиране на спортен лагер с грижа за физическото и психическо здраве на младежи с интелектуални увреждания.

Без значение каква спортна активност изберат притежателите на карта MultiSport, този петък техните маратонки ще бъдат полезни не само за тяхното физическо и психическо здраве, а и за това на деца и младежи в риск. Единственото, което трябва да направят, е да подготвят спортния екип и маратонки и да посетят една от множеството възможности за спорт, до които картата им дава достъп.

Тази година кампанията се организира в партньорство с Decathlon, Фондация „Сийдър“, Сдружение SOS Детски селища България и подкастът „Свръхчовекът с Георги Ненов“.

Сложете чифт маратонки на 25-ти март и помогнете на деца и младежи в риск!

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Юбер дьо Живанши и Одри Хепбърн

Юбер дьо Живанши – един от гениалните дизайнери на 20-ти век

Кейт Мидълтън и принц Уилям

Роклята на Кейт, която ни остави без думи