in

„Малки жени“ от Луиза Мей Олкът завършва със „Синовете на Джо“

Повече от 150 години след написването си, поредицата „Малки жени“ от американската новелистка Луиза Мей Олкът продължава непрекъснато да намира нови и нови читатели по цял свят. Считани за шедьовър на детската класика, тези книги са се превърнали в капсула на времето от XIX в. и оставят безсмъртен отпечатък в световната литература с непреходните си послания.

У нас на пазара излиза и финалната част от тетралогията – „Синовете на Джо“. В този трогателен завършек на обичаната от поколения читатели семейна сага на Луиза Мей Олкът за последен път се срещаме с любимите сестри Марч, техните съпрузи, семейства и приятели.

Имението „Пламфийлд“

Десет години след края на „Малки мъже“ отново отваряме вратите на имението „Пламфийлд“, което някогашната бунтарка Джо и съпругът ѝ професор Баер са превърнали в необикновено училище – убежище за дузина момчета в нужда от дом и подкрепа.

Днес синовете на Джо – включително обещаващият музикант Нат, морякът Емил и буйният Дан – вече са пораснали и са поели по трънливия път в света на възрастните, където ги очакват първите триумфи и разочарования, успехи и несгоди. Някои от тях ще отпътуват далече от дома, някои ще преживеят падения, душевни бури и крушения, някои ще изпитат истинска любов, а други ще разберат точно колко боли разбитото сърце.

Но винаги напътствани от заръките, добротата и обичта на жената, посветила живота си на тях, те ще се завръщат обратно към стария „Пламфийлд“, за да разкажат за новите си приключения, да излекуват раните си и да се изправят пред предизвикателствата на бъдещето с нови сили.

Между детството и младостта

С присъщата си топлина и емоционалност, в „Синовете на Джо“ Луиза Мей Олкът отново се гмурва в онзи преходен момент на ръба между детството и младостта, в който мечтите са по-смели и цветни, а всеки провал – по-тежък и труден за преглъщане.

Вдъхновила десетки филмови и телевизионни адаптации, мюзикъли, опери и безброй разкази и книги, създадени около героите, поредицата „Малки жени“ намира своя логичен и блестящ завършек в една вълнуваща, сърцата и топла история, в която читателите ще се влюбят и завинаги ще носят със себе си.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Зеленчуков киш

Зеленчуков киш с броколи

„Graceland“ – невероятното имение на Елвис Пресли