in

Макарони със сирене- американска класика

Макарони със сирене или т.н. мак енд чийз е популярно ястие, което се състои от сварени макарони и сос от сирене, най-често чедър. Това ястие най-често се приготвя на фурна, но може да бъде направено и на тиган. Има различни разновидности на рецептата, като някои включват колбас или месо, в други рецепти сосът се приготвя от няколко вида сирене.

Макар че това е едно от най-популярните ястия в САЩ, всъщност първите сведения за приготвяне на подобно ястие са от 14-ти век, в Италия. Чак през 1793 година рецептата стига и до Америка.

В наши дни това лесно и бързо ястие е сред любимите на много американци. Вижте как се приготвя:

Необходими продукти: 

  • 1 пакет макарони (500 грама)
  • 2 ч. ч. мляко
  • 2 с. л. масло
  • 2 с. л. брашно
  • 300 грама чедър
  • 100 грама пармезан
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер (по избор)

Начин на приготвяне:

Сварете макароните в подсоледна вода за около 10 минути.

Загрейте маслото в голям тиган. Когато се разтопи добавете брашното.

След около минута, бавно добавете прясното мляко, при непрестанно бъркане.

Оставете на котлона, докато сосът се сгъсти, за около 5 минути.

Добавете сварената паста и настърганото сирене чедър.

Разбъркайте добре и прехвърлете в намазнена тавичка.

Поръсете с настъргания пармезан и печете в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 20 минути.

  • Опитвали ли сте класически американски макарони със сирене?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 интересни неща за Дуейн Джонсън, които не знаете

Мистерията Леонардо да Винчи през погледа на Хавиер Сиера