in

Лимонови барчета

Лимонови барчета

Лимоновите барчета са много популярен десерт в САЩ. Те представляват десертчета с квадратна форма, състоящите се от блат от маслено тесто и вкусен лимонов крем.

Първата рецепта за лимонови барчета е отпечатана в Chicago Daily Tribune на 27 август 1962 г. Рецептата е представена от Елинор Микелсън. Въпреки това лимоновите квадратчета се споменават и по-рано, в готварски книги и малки местни вестници.

Има Национален ден на лимоновия бар, който се провежда на 15 октомври всяка година. Идеята е на Майкъл Маккарти, който решил да популяризира десерта, след като разбрал, че всъщност много хора не са опитвали лимонови барчета.

Основните съставки на този десерт са масло, захар, брашно, яйца и прясно изцеден лимонов сок. Ето как да приготвите този свеж и вкусен американски десерт:

Необходими продукти:

  • 1 чаша масло
  • 2 ч. захар
  • 2¼ чаши брашно
  • 4 яйца
  • 2 лимона

Начин на приготвяне:

В голяма купа комбинирайте маслото, 2 чаши брашно и ½ чаша захар.

Изсипете тази смес в правоъгълна тавичка и леко я притиснете към дъното.

Печете 15-20 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

В друга купа разбийте останалата чаша и половина захар и останалото брашно.

Добавете яйцата, както и сокът, изстискан от двата лимона.

Разбърайте добре и изсипете върху изпечения блат.

Печете още 20 минути.

Имайте предвид, че кремът ще се стегне чак след като десертът изстине.

Когато леко изстине, нарежете на големи квадрати.

Същата рецепта може да се направи със сок от лайм, вместо лимон, и да се добави малко зелена сладкарска боя, за да станат с по-интересен вид.

  • Опитвали ли сте лимонови барчета?

    Лимонови барчета
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Брус Уилис

5 вечни филма с Брус Уилис

Котешка люлка

„Котешка люлка“ – забранената книга на Вонегът в USA училища