in

Тайната на Джей Ло за естествено големи и плътни устни

Очертаването на устните с молив не е нещо ново. Професионалните гримьори използват моливи, за да почертават линията на устните и да ги карат да изглеждат по-плътни от десетилетия.

През годините тенденцията за „уголемяване“ на устните с помощта на молив идва и си отива, но напоследък този трик при грима се завръща с пълна сила. Подчертаването на устните отново е на мода, но има едно много важно условие – трябва да изглежда естествено.

Този тренд нашумява все повече сред знаменитостите – от Кендъл Дженър до Дженифър Лопес – всички знаменитости очертават устните си и леко ги уголемяват, но го правят много професионално.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Всяка жена иска да има по-големи и по-плътни устни, но когато използвате тази техника, трябва да бъдете изключително внимателни. Лесно можете да направите устните си изкуствено изглеждащи.

Ако използвате молив за очертаване на устните извън линията на вашите естествени устни, най-важното, което трябва да помните е, че не бива да си рисувате „нови“ устни. Можете да използвате червило и молив за устни, за да подчертаете и подобрите формата на устните, но не опитвайте да промените формата изцяло. Когато използвате тази техника, важно е да следвате естествената форма на устните си, в противен случай естественият вид, към който се стремите, няма да бъде постигнат.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Как да очертаете усните така, че да изглеждат естествено? 

Използвайте молив с една идея по-тъмен цвят от естествения цвят на устните ви. За да подчертаете усните и да ги накарате да изглеждат по-големи, очертайте с молива външния ръб на вашите естествени устни.

Ако използвате два различни цвята молив, ще постигнете по-естествен ефект и устните ще изглеждат по-плътни. За да постигнете най-добър ефект, трябва да използвате по-светъл нюанс от вътрешната страна на устните и по-тъмен от външната.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)

Накрая запълнете устните с червило или гланц, който съответства на по-светлия нюанс на молива. Имайте предвид, че блестящите червила създават още повече обем визуално, за разлика от матовите.

Този трик за уголемяване на устните работи най-добре с по-телесни и неутрални нюанси. При ярките цветове има по-голяма вероятност да изглежда неестествено.

Има някои тънкости на тази техника, които трябва да знаете:

  • Колкото по-остър е моливът, толкова по-прецизно ще направите линията и съответно устните ще изглеждат по-естествено.
  • Винаги преливайте цветовете. Важно е линията между молива и червилото да не е прекалено видима. Прелейте добре всичко, като използвате четка или дори пръст.
  • Когато прилагате този трик, винаги използвайте хидратиращи червила. Матовите червила изсушават устните и ще направят очертанията прекалено видими.

Loading

  • Очертавате ли устните си с молив?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Камелия Кучер: Животът е движение, а движението създава истории

Виена – величествената австрийска столица