in

Коя седалка да изберете в самолета?

Седалки самолет

Когато избирате коя седалка в самолета да запазите, трябва да имате предвид какви са вашите нужди и желания. Някои хора искат да спят по време на полета, други да четат книга, трети да си говорят с човека до тях. Всеки човек има различни предпочитания, затова е важно да си изберете подходящото място.

Ето как да изберете най-подходящата седалка в самолета според вашите нужди:

Повече пространство за краката

Ако искате да имате повече пространство за краката, най-добре е да изберете най-задните седалки в самолета. Там ще можете да наклоните седалката си максимално назад, защото зад вас няма да има хора, които трябва да влизат и илизат.

Ако искате да спите

Ако планирате да спите по време на полета, добре е да изберете седалка до прозореца. По този начин можете да облегнете главата си, както и да контролирате светлината с помощта на щорите. По-лесно ще спите там, отколкото на най-крайното място до пътеката.

Повече място за лактите

Повечето хора се чувстват ограничени, когато седят в самолета. За да ви бъде по-комфортно, трябва да имате повече пространство за ръцете. Макар че подлакътниците са удобни, те ограничават мястото, така че е добре да избирате седалките до прозореца. Ако пътникът до вас също реши да вдигне подлакътника, ще имате доста повече пространство.

С бебе

Ако пътувате с малко дете или бебе, седнете в задната част на самолета. Обикновено тоалетните се намират в задната част на самолета, така че ще ви бъде по-удобно да седите по-назад.

За спокоен полет

Турбуленцията може да бъде много неприятна, но има начини да я избегнете. Седалките над крилото и пред него са най-добрият избор, ако искате да имате спокоен полет, без прекалено силно тресене и клатене. Ако седнете в частта на самолета, в която е опашката, ще усещате турболенцията много силно.

За по-бързо обслужване

Ако имате планове да се храните или да консумирате някакви напитки по време на полета, седнете в предната част на самолета. Там обслужването е много по-бързо, отколкото в задната част.

Ако винаги ви е студено

Хората, на които винаги им е студено в самолета, трябва да избягват местата, които са близо до изходите. Те са по-проветриви и винаги е по-студено, отколкото в другата част на самолета.

Най-безопасните места

Самолетните катастрофи са изключително редки. Но все пак, ако искате да седнете на най-безопасните места, изберете тези в задната част на самолета. При симулация на самолетни катастрофи, учените са стигнали до извода, че това са най-безопасните седалки.

Прочетете още:

Кои са най-безопасните места в самолета?

  • Къде предпочитате да седите в самолета?

    Airplane interior
    • В началото на самолета
    • В средата на самолета
    • В задната част на самолета

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

мерилин монро

Мерилин Монро – вечната звезда, енигма и секссимвол

Бурните последни дни от брака на Каролин Бесет и Джон Кенеди