in

Контуриране на лицето спрямо формата му

Контуриране лице

Контурирането е техника за нанасяне на грим, с помощта на която се подчертават чертите на лицето и могат да се прикрият различни несъвършенства.

В миналото тази техника се използваше само за театрален грим и за модния подиум, но преди няколко години стана много популярна и жените започнаха да я прилагат и в ежедневието.

За контуриране на лицето се изискват известни умения, както и подходящи продукти и четки, но не е чак толкова трудно, колкото повечето хора си мислят. Най-важното нещо при контурирането е нанасянето на подходящите продукти в правилните зони от лицето.

Има 5 лесни стъпки, които трябва да следвате, за да контурирате лицето си правилно. Вижте кои са те, а след това ще намерите подробна информация за контурирането спрямо формата на лицето.

1. Нанесете основа

Фон дьо тен

Преди да започнете с контурирането трябва да подготвите лицето си. Нанесете фон дьо тен, коректор и тънък слой прозрачна пудра, за да създадете перфектната основа. Това ще изглади кожата ви и крайният резултат ще бъде много по-добър.

2. Изберете подходящи продукти и четки

Контуриране

Има два вида продукти за контуриране- прахообразни и кремообразни. Прахообразните матират лицето, докато при кремообразните има лек блясък. Ако сте начинаещи в контурирането обаче е по-добре да изберете кремообразни продукти, тъй като се нанасят и преливат по-лесно.

Относно четките, избирайте по-малки и по-пухкави четки. Те обикновено са леко скосени за по-лесно нанасяне на продуктите. За прахообразните продукти е добре да изберете четки с естествен косъм, а ако използвате кремообразни продукти, използвайте четки с изкуствен косъм.

3. „Разчертаване“ на лицето

Контуриране

Има определени зони, в които се нанася продукт, за да се получи желаният ефект. Основните зони за контуриране са линията на челюстта, горната част на слепоочията, носа и вдлъбнатата част на скулите.

4. Преливане

Гъба грим

След като сте нанесли контуриращите продукти трябва да ги прелеете и смесите много добре. Това е много важен момент, защото не трябва да остават по-тъмни линии на лицето. Все пак трябва да изглежда максимално естествено. Можете да използвате гъба за грим или четка за фон дьо тен за тази цел. Добре е да нанасете и руж, за да придадете на лицето цвят.

5. Хайлайтър

Хайлайтър

Последната стъпка от контурирането на лицето е нанасянето на хайлайтър. Този продукт се нанася в областите, в които светлината пада естествено, тоест скулите, най-изпъкналата част на веждите, центъра на брадичката и най-изпъкналата част на носа. Нанасянето на хайлайтър засилва ефекта от контурирането, така че не пропускайте тази стъпка. Хайлайтър се нанася и в началото, за по-добро преливане на контуриращия продукт и за балансиране на цветовете.

Начинът на контуриране зависи от формата на лицето ви. Ето какъв е правилният начин за контуриране на различните лица:

Лице с форма на сърце

След като сте нанесли основата, което е първата стъпка, е време да нанесете малко хайлайтър. Нанесете кремообразен хайлайтър по линията на челюстта, под очите, по цялата дължина на носа, горната част на бузите, ъглите на устата и центъра на челото.

Хайлайтър
Снимка: YouTube

След като сте „разчертали“ лицето, време е за същинското контуриране. Нанесете контуриращ продукт по линията на косата, навлизайки леко в слепоочията, за да стесните челото. За да оформите контура на бузите си, следвайте естествената костна структура и нанесете продукт от горната част на ухото към ъгъла на устата. Очертайте и носа от двете страни, за по-изваян вид.

Контуриране
Снимка: YouTube

След като всички продукти са нанесени, трябва да ги прелеете добре, за да постигнете максимално естествен вид. Използвайте малка четка за контуриране за челото. Правете малки движения с четката, за да смесите добре хайлайтъра и контуриращия продукт. За скулите използвайте по-голяма четка, а движенията трябва да бъдат от долу нагоре, за най-добър резултат.

Преливане
Снимка: YouTube

И накрая гримът трябва да бъде фиксиран. Нанесете прозрачна пудра, за да фиксирате продуктите, които сте нанесли, а след това завършете визията с малко руж или бронзант, за да добавите цвят към лицето си.

Кръгло лице

След подготовката на лицето с фон дьо тен и коректор е време за нанасяне на хайлайтъра. Ако имате кръгло лице, нанесете малко продукт в центъра на челото, по дължината на носа и в центъра на брадичката. Също така направете триъгълници под очите и нанесете хайлайтър върху скулите.

Хайлайтър
Снимка: YouTube

Нанесете тъмнокафяв контуриращ продукт по слеоочията, в долната част на бузите към линията на челюстта и от двете страни на носа. Жените, които имат кръгли лица, искат да направят така, че лицето им да изглежда по-слабо. Ако нанесете продукт в тези зони ще постигнете желания резултат.

Контуриране
Снимка: YouTube

Преливането на продуктите се случва по същия начин, както и фиксирането и нанасянето на руж.

Квадратно лице

Ако лицето ви е квадратно, нанесете хайлайтър в центъра на челото, по дължината на носа, както и в центъра на брадичката. Нанесете от продукта и под очите, в ъглите на устата и в най-изпъкналата част на скулите.

Хайлайтър
Снимка: YouTube

При квадратните лица, контуриращ продукт се нанася само от двете страни на носа, по линията на челюстта и в долната част на бузите.

Контуриране
Снимка: YouTube

В този случай трябва много внимателно да смесите контуриращия продукт и хайлайтъра, като движите четката от хайлайтъра към по-тъмния продукт.

Блендиране
Снимка: YouTube

Фиксирайте грима и готово!

Продълговато лице

За жените с продълговато лице хайлайтърът трябва да бъде нанесен под формата на кръг в средата на челото, под очите, в центъра на брадичката, ъглите на устата, от двете страни на ноздрите и по линията на челюстта.

Хайлайтър
Снимка: YouTube

След това нанесете контуриращ продукт от двете страни на челото, където няма хайлайтър, от двете страни на брадичката, малко в изпъкналата част на скулите и по линията на челюстта. Най-добре е да изберете контур в неутрален цвят.

Контуриране
Снимка: YouTube

Блендирайте продуктите с кръгови движения и накрая фиксирайте.

Блендиране
Снимка: YouTube

Съвети и трикове за контуриране

Въпреки че на пръв пооглед изглежда плашещо, контурирането не е чак толкова трудно. Ако следвате горепосочените стъпки би трябвало да се справите доста добре с тази техника. Ето и няколко трика, свързани с контурирането на лицето, които също ще ви бъдат от полза:

  • Добре преценете формата на лицето си, за да нанасяте продуктите на правилните места.
  • Избягвайте всички контуриращи продукти, които са твърде оранжеви или твърде блестящи.
  • Използвайте „шаблон“ за зоните, в които трябва да направите права линия, като носа например. Можете да използвате дръжката на друга четка за грим, кредитна карта или някакъв друг предмет. Доближете го до лицето и начертайте права линия по него.

Вижте още:

3 грим техники за жените с големи очи

Loading

  • Контурирате ли лицето си?

    Closeup woman face. Contour Highlight makeup sample. Professional Contouring face white background
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

чернобил

8 интересни факта за Чернобил, които не знаете

Картофени палачинки

Картофени палачинки