in

Кои са най-безопасните места в самолета?

самолета

Пътуването със самолет е едно от най-безопасните, но понякога се случват и инциденти. Списание Time анализира 17 произшествия от 1980 г. насам, за да отговори на въпроса кои са най-безопасните места в самолета. Разбира се, шансовете за оцеляване зависят от условията на произшествието.

Според статистиката, анализирана преди няколко години, местата в централната част на самолета имат по-висок процент на оцеляване. Time разкрива, че първите редове седалки в самолета са най-безопасните при инцидент.

Някои проучвания класифицират процента на смъртност според позицията на мястото в самолета и показват, че процентът на смъртност при задните седалки е 38 на сто, а при предните – 32 на сто. Това проучване също заключва, че средният ред седалки имат най-ниските нива на смъртност – 28%.

Както казват от FAA, шансовете зависят от вида на произшествието. Например в случай на катастрофа на самолет, пътниците с най-голям шанс за оцеляване са тези, в близост до аварийния изход.

Отбелязва се също, че въздушната катастрофа е изключително рядка и вероятността да се случи е един на всеки 5,7 милиона полета, а вероятността за оцеляване е 56%.

Прочетете още:

Защо самолетите оставят бели следи във въздуха?

  • Обичате ли да пътувате със самолет?

    Interior of airplane
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Белези от рая

Добруджа през 30-те години на XX век – райска земя, разкъсвана между световните интереси

Св. Св. Кирил и Методий

24 май – Денят на българската азбука, просвета и култура