in

Кои плодове съдържат най-малко захар

Плодовете са изключително полезни за метаболизма ни и честото им приемане има редица ползи за здравето ни. Истината е, че всички плодове съдържат захар. Някои от тях обаче са с по-ниско съдържание, но за сметка на това съдържат витамини, фибри и минерали, от които човешкият организъм има нужда.

 

Авокадо

Авокадото няма почти никаква захар. Този плод обаче е много богат на фибри и здравословни мазнини, които поддържат теглото и намаляват нивата на кръвната глюкоза.

 

Боровинки

Съдържанието на захар в боровинките е около 4-5 грама. Те са богати на фибри и протеини и са добър източник на антиоксиданти. Боровинките са полезни за зрението и кръвообразуването.

 

Лимони

В лимоните има само около 2 грама захар. Те са изключително богати на витамин С, което забавя процеса на стареене и неутрализира свободните радикали.

 

Ягоди

Ниското съдържание на захар в ягодите спомага за регулиране на глюкозата в кръвта. В една ягода има около 1 грам захари. Те са отличен източник на витамин С и фибри.

 

Праскови

Прасковите са ефективно средство при лечение на анемия. Те съдържат около 13 грама захар и са богати на желязо. Това спомага за поддържането на хемоглобина в норма.

 

Портокали

Портокалите съдържат по-голямо количество захари – около 14 грама в един портокал със средна големина. Те обаче са изключително полезни при настинка и грип. Препоръчително е да се консумират в ествествен вид, тъй като в портокаловите сокове има още добавени захари.

 

Плодовете с най-високо съдържание на захар са грозде, череши, диня, круши, смокини, банан и манго. Те също имат редица полезни свойства. Затова е хубаво да ги консумирате, но с мярка. Можете да хапнете няколко парченца и да оставите останалата част за по-късно.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

3 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Топ 5 рецепти за коктейли с водка

Как да увеличите последователите си в Инстаграм