in

Кейт Уинслет се превъплъщава в Лий Милър във филма „Лий“

След години на спекулации, през миналата година беше потвърдено, че Кейт Уинслет ще изиграе Лий Милър в новия филм „Лий“. Филмът ще бъде режисиран от номинираната за Оскар Елън Курас. Уинслет и Курас са работили заедно и преди, в „Блясъкът на чистия ум“.

Актьорският състав на „Лий“ включва както големи знаменитости, като Кейт Уинслет, Марион Котияр, Джуд Лоу, Джош О’конър, Андреа Райсборо, така и новоизгряващи звезди.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquel Miquel (@miquel0miquel)

Филмът е посветен на Елизабет „Лий“ Милър, американски фотограф и фотожурналист, модел и кореспондент на Vogue. Историята ѝ е много интересна. Тя е родена през 1907 година в Ню Йорк. Баща й е любител фотограф и често използва Елизабет като модел. Когато е на седем години, Елизабет е изнасилена и заразена с гонорея. Тя има проблеми с училището и е изключена от почти всяко училище, което е посещавала.

Когато е на 18 се премества в Париж, където започва кариерата й на модел. Милър става един от най-търсените модели, а по-късно започва да се занимава и с фотография.

По време на Втората световна война, Милър е военен кореспондент на Vogue. Тя снима важни моменти, като обсадата на Сан Мало, освобождението на Париж и отварянето на Дахау. След края на Втората световна война, Милър работи за Vogue още 2 години, като поема модата и знаменитостите.

Филмът „Лий“ е вдъхновен от биографията „Животът на Лий Милър“ от Антони Пенроуз. Антъни е син на Милър от втория й брак, с Роланд Пенроуз.

Във филма Уинслет влиза в ролята на Лий Милър, Джуд Лоу ще играе Роланд Пенроуз, а Джош О’конър ще се превъплъти в Антони Пенроуз.

Андреа Райсборо се появява като Одри Уидърс, а Марион Котияр ще бъде Соланж Д’Айен, моден директор на френския Vogue.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GeeksPic (@geekspic)

Все още не е обявена датата на премиерата на филма, но се очаква снимките да започнат през пролетта, така че вероятно ще можем да гледаме „Лий“ през 2023 година.

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Да пренощуваш в апартамента на Кари Брадшоу за 23$ на вечер

Паста с тиква, орехи и спанак