in

Кейт Уинслет се превъплъщава в Лий Милър във филма „Лий“

След години на спекулации, през миналата година беше потвърдено, че Кейт Уинслет ще изиграе Лий Милър в новия филм „Лий“. Филмът ще бъде режисиран от номинираната за Оскар Елън Курас. Уинслет и Курас са работили заедно и преди, в „Блясъкът на чистия ум“.

Актьорският състав на „Лий“ включва както големи знаменитости, като Кейт Уинслет, Марион Котияр, Джуд Лоу, Джош О’конър, Андреа Райсборо, така и новоизгряващи звезди.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miquel Miquel (@miquel0miquel)

Филмът е посветен на Елизабет „Лий“ Милър, американски фотограф и фотожурналист, модел и кореспондент на Vogue. Историята ѝ е много интересна. Тя е родена през 1907 година в Ню Йорк. Баща й е любител фотограф и често използва Елизабет като модел. Когато е на седем години, Елизабет е изнасилена и заразена с гонорея. Тя има проблеми с училището и е изключена от почти всяко училище, което е посещавала.

Когато е на 18 се премества в Париж, където започва кариерата й на модел. Милър става един от най-търсените модели, а по-късно започва да се занимава и с фотография.

По време на Втората световна война, Милър е военен кореспондент на Vogue. Тя снима важни моменти, като обсадата на Сан Мало, освобождението на Париж и отварянето на Дахау. След края на Втората световна война, Милър работи за Vogue още 2 години, като поема модата и знаменитостите.

Филмът „Лий“ е вдъхновен от биографията „Животът на Лий Милър“ от Антони Пенроуз. Антъни е син на Милър от втория й брак, с Роланд Пенроуз.

Във филма Уинслет влиза в ролята на Лий Милър, Джуд Лоу ще играе Роланд Пенроуз, а Джош О’конър ще се превъплъти в Антони Пенроуз.

Андреа Райсборо се появява като Одри Уидърс, а Марион Котияр ще бъде Соланж Д’Айен, моден директор на френския Vogue.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GeeksPic (@geekspic)

Все още не е обявена датата на премиерата на филма, но се очаква снимките да започнат през пролетта, така че вероятно ще можем да гледаме „Лий“ през 2023 година.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Да пренощуваш в апартамента на Кари Брадшоу за 23$ на вечер

Паста с тиква, орехи и спанак