in

СладкоСладко ЛюбовЛюбов ЕхаЕха

Кейк попс или тортички на клечка

Кейк попс

Тортичките на клечка или т.н. „кейк попс“ станаха много популярни в последно време. Представляват малки тортички във формата на близалки или във формата на сладолед. Сместа за тези сладкиши се приготвя от блат за торта или натрошени бисквити, които се разбъркват с крем, оформят се в желаната форма и се потапят в шоколад или друга глазура.

Тези сладкиши са много популярни за различни партита и са неизменна част от всеки сладък бар. Сладките барове са специални кътчета на празненставата, където са подредени различни сладки, бонбони, кексчета и т.н.

Ако ви предстои да организирате празнество вкъщи или просто искате да приготвите по-интересен десерт, вижте как да приготвите кейк попс. Има два варианта за приготвянето на тези сладкиши. Единият е с блат за торта, а другият с бисквити:

Рецепта с блат за торта

Тортички на клечка

Необходими продукти:

  • 175 грама масло
  • 250 грама пудра захар
  • 2 ч.л. ванилия
  • 2 яйца
  • 100 грама брашно
  • 1 с.л. мляко
  • 200 грама шоколад

Начин на приготвяне:

Разбийте 100 грама масло, 100 грама пудра захар и 1 ч.л. ванилия до получаване на кремообразна смес. Добавете яйцата едно по едно, а след това брашното.

Изсипете сместа в намазнена тавичка и печете около 20 минути на 180 градуса.

Оставете блата да се охлажда и направете крема. Разбийте останалото масло, останалата захар, ванилията и млякото с миксер.

Натрошете блата на трохи, добавете крема и разбъркайте.

Оформете топчета от тази смес, наредете ги в тава върху хартия за печене, сложете по една клечка във всяко топче и ги сложете в хладилника за около час.

Разтопете шоколада на водна баня и потопете всяка „близалка“ в него.

Поръсете със захарни пръчици и декорирайте.

Рецепта с бисквити

Кейк попс

Необходими продукти:

  • 400 грама захарни или маслени бисквити
  • 250 грама крема сирене
  • 250 грама шоколад (бял, млечен, розов)
  • клечки
  • захарни пръчици

Начин на приготвяне:

Натрошете бисквитите на ситно и ги смесете с крема сиренето.

Оформете около 20 топчета от тази смес и ги наредете върху хартия за печене.

Сложете една клечка във всяко топче и оставете в хладилника за около 20 минути.

Докато чакате, разтопете шоколада на водна баня.

Потопете всяко от топчетата в разтопения шоколад и наредете отново в тавата.

Поръсете със захарни пръчици и сложете тортичките в хладилника, за да стегнат.

 

Loading

  • Опитвали ли сте кейк попс?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

доброто

Съпричастност – другото име на Доброто

Неделният продавач на книги

„Неделният продавач на книги“ – първият роман на Даниел Вълчев