in

ЕхаЕха ОМГОМГ

Как реагира светът на постъпката на Уил Смит

Смит и Крис Рок
Снимки: Instagram

Постъпката на Уил Смит на церемонията по връчване на Оскарите е едно от най-обсъжданите неща в момента. Смит смая публиката, звездите и всички хора пред телевизорите, когато се качи на сцената и удари Крис Рок. Поводът за агресията от страна на актьора бе неуместна шега по повод загубата на косата на съпругата му- Джейда Пинкет Смит.

Рок каза „Джейда, обичам те“ и шеговито добави „нямам търпение да те видя в Редник Джейн 2“. Шегата е по повод липсата на коса, тъй като Деми Мур, която изпълнява главната роля в „Редник Джейн“ изглежда по подобен начин.

50-годишната Джейда страда от алопеция и често говори за това.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith)

Когато камерите се обърнаха към семейство Смит, първоначално изглеждаше така, сякаш Уил се забавлява на шегата на Крис Рок. Джейда обаче изглеждаше видимо раздразнена от неуместната шега. Смит се качи на сцената и удари актьора, като по-късно се извини за постъпката си.

Предисторията

Всъщност Крис Рок и семейство Смит имат история, предшестваща шамара на церемонията. Това не е първият път, в който Рок се шегува с Джейда.

През 2016 година Крис Рок беше водещ на церемонията и отново се пошегува с Джейда Смит и нейния съпруг. Тогава актрисата обяви, че бойкотира церемонията и няма да присъства, заради липсата на чернокожи номинирани за наградите.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Barbara ♥ (@postcardsbybarbara)

Тя и съпругът ѝ подкрепиха движението #OscarsSoWhite, а Крис Рок отново изрече неуместна шега: „Джейда Смит обяви, че няма да присъства. Джейда да бойкотира Оскарите е все едно аз да бойкотирам бикините на Риана. Не съм бил поканен.“ Рок продължи, добавяйки: „Джейда е ядосана, че нейният мъж Уил Смит не е номиниран за ролята си в „Шампионът“ („Concussion“). Разбрах, не е честно Уил да не е номиниран. Също не беше честно, че на Уил му бяха платени 20 милиона долара за филма „Този див, див запад“, завърши Рок.

Тогава Смит не коментира темата. По това време той снима „Второстепенна красота“ в Ню Йорк. Когато журналисти го попитаха, той просто се усмихна и направи знака за мир.

Отношенията на Смит и Рок започват още през 90-те, когато Рок е гост в хитовата поредица на Уил Смит „Свежият принц от Бел Еър“. Рок влиза в ролята на герой на име Морис и неговата сестра- Жасмин.

Явно Крис Рок много обича да се шегува със Смит, тъй като шегите не спират дотук. През 2018г. Уил Смит написа пост по повод рождения ден на бившата му съпруга Шери Зампино, която е и майка на синът му Трей.

Смит написа „Честит рожден ден, @shereezampino. #BestBabyMamaEver! 🙂 Обичам те, Ree-Ree“, а Крис Рок написа „Еха, имаш доста разбираща съпруга!“ в коментарите.

Въпреки че явно на Рок му е навик да се шегува със семейство Смит, последната му шега беше по повод здравословното състояние на Джейда, което успя да вбеси Уил, който до този момент изглеждаше така, сякаш не обръща внимание на закачките на актьора.

Както шегата на Рок, така и реакцията на Смит станаха повод за различни реакции. Ето как реагираха някои знаменитости и какво мислят за случилото се:

Джейдън Смит

Джейдън Смит, синът на Уил и Джейда, написа в Twitter „Така го правим ние“.

Ники Минаж

Ники Минаж също коментира случката: „Обичам Крис Рок. Не мисля, че би се пошегувал, ако знаеше какво сподели Джейда наскоро, но не мога да повярвам, че никой от екипа не е чул сърцераздирателната история на Джейда… Просто трябва да станете свидетели на това какво се случва в душата на мъжа, когато погледне към жената, която обича, и види, че тя сдържа сълзите си, заради „невинна шега“. Докато всички ние виждаме шегата, той вижда нейната болка.“, написа рапърката в Twitter.

Карди Би

„Когато си на върха трябва да бъдеш много внимателен. Именно тогава дяволът се опитва да дойде за вас“, написа Карди Би в Twitter, цитирайки репликата на Дензъл Уошингтън към Смит.

Ейми Шумър

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @amyschumer

„Свалях костюма на Спайдърмен. Пропуснах ли нещо? Атмосферата е различна“, пошегува се звездата от Life & Beth Ейми Шумър.

Джими Кимъл

„Знам, че голямата история е шамарът, но поздравления за @amyschumer @iamwandasykes & Regina Hall, които бяха много забавни“, написа комикът, който беше водещ на Оскарите през 2017 и 2018 г. „Надявам се, че това не е засенчено от неприятните моменти #Оскар.“

Самият Уил Смит публично се извини в Инстаграм. Актьорът написа:

„Насилието във всичките му форми е отровно и разрушително. Поведението ми на снощната церемония по връчване на наградите Оскар беше неприемливо и непростимо. Шегите за моя сметка са част от работата, но шегата за здравословното състояние на Джейда беше твърде тежка за мен и реагирах емоционално.

Бих искал публично да ти се извиня, Крис. Прекрачих линията и сгреших. Срам ме е и действията ми не бяха показателни за мъжа, който искам да бъда. Няма място за насилие в свят на любов и доброта.

Бих искал също да се извиня на Академията, на продуцентите на шоуто, на всички присъстващи и на всички, които гледат по света. Бих искал да се извиня на семейство Уилямс и моето семейство. Дълбоко съжалявам, че поведението ми остави отпечатък върху това, което иначе беше прекрасно за всички нас.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Loading

  • Какво мислите за реакцията на Уил Смит?

    • Шегата беше абсолютно неуместна. Аз също бих ударил Крис Рок
    • Агресията и физическата саморазправа са неприемливи, независимо каква е причината

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Нощни вещици

„Нощните вещици“- жените пилоти от Втората световна война

Видове шоколад

Тест: Колко знаете за шоколада?