in

ЛюбовЛюбов

Как кралицата подготвя принц Уилям да бъде крал

Снимка: Instagram/ dukeandduchessofcambridge
Снимка: Instagram/ dukeandduchessofcambridge

Кралица Елизабет започва да подготвя внука си принц Уилям за момента, в който ще стане крал, още от дете. Тренировъчният лагер обаче не е точно това, което си представяте първоначално.

Този процес започва когато принц Уилям е на 13 години, но в никакъв случай не са се отнасяли с него като с възрастен.

Херцогът на Кеймбридж посещава специални уроци, които се провеждат в замъка Уиндзор всяка неделя. На тези уроци той се учи как да управлява страната си.

Посещаването на уроците било важно и за изграждането на силна връзка между кралицата и Уилям. Кралица Елизабет била загрижена за отношението на младия наследник към кралския живот. Двамата прекарвали време заедно през уикендите, като пиели чай и хапвали сладкиши.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Кралицата има много важна роля в живота на Уилям. От една страна тя го подготвя за това, което му предстои, а от друга е любяща баба. Двамата имат специална връзка и принцът споделя с баба си всичко, което го тревожи. А тя винаги е там, за да го изслуша и да му помогне.

През тийнейджърските си години Уилям живеел в интернат и подготовката му за монарх била доста елементарна. Кралицата просто искала да изгради основата на конситуционните му познания, вместо да го натоварва излишно с кралски задължения.

Истинската, по-сериозна подготовка за трона започва, когато Уилям е на 20.

През 2009 г. той започва интензивен двугодишен курс за обучение, за да се подготви за ролята си на крал. Разработена от кралицата и принц Чарлз, програмата изисквала принц Уилям да работи директно с британското правителство и да получава уроци по конституционно право от правни експерти.

През този период Уилям изучава инструментите за навигиране на срещи на високо равнище и се запознава с важни политически фигури, като бившият министър-председател Джон Мейджър.

Loading

  • Смятате ли, че принц Уилям ще бъде добър държавен глава на Обединеното кралство?

    Снимка: Facebook/The Royal Family
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Снимка: Instagram

Най-скъпата бутилка вода в света

Постни зелеви сарми