in

Как Джаки Кенеди поддържала красивата си кожа

джаки кенеди

Жаклин Кенеди Онасис винаги е впечатлявала със своя стил, красота, дизайнерски тоалети и поведение. Нейната прическа, смелите ѝ вежди и огромните слънчеви очила – бившата първа дама винаги е знаела как да изглежда добре и да излъчва увереност. Вижте как е поддръжала външния си вид и защо шампанското е важна част от диетата ѝ:

Как се е грижела за кожата си?

Дерматологът на Джаки Кенеди е известният Ерно Ласло, който се е грижел за кожата на още редица звезди, сред които и Мерилин Монро. Архивни документи от 1963 г. от Музея на грима в Ню Йорк разкриват, че Джаки е избягвала да нанася много кремове и масла на кожата си, за да помогне за предотвратяване на повторната поява на черни точки и пъпки и едновременно с това да се отърве от подутините.

Основните продукти, които е използвала, са олио (Phelityl Oil) на Ерно Ласло за сваляне на грима и мръсотията, натрупани през деня върху кожата, и нежен ексфолиращ тоник, който използвала и за зоната под мишниците си.

Джаки имала разширени вени, които прикривала с панталони. Ласло я съветвал да прави упражнения или да се разхожда повече.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jackie Kennedy (@jackiekennedyonassis)

Слънцезащита

Джаки Кенеди Онасис винаги предпазвала кожата си от слънцето, носейки шапки с голяма периферия, въпреки че Ласло я съветвал да не го прави. Дерматологът винаги възхвалявал ползите от слънцето и казвал на клиентките си да не се страхуват от кафяви петна, тъй като есента те ще избледнеят. Съветите му днес са далеч от това, което би ви посъветвал всеки съвременен дерматолог – да изпозлвате слънцезащитен крем и да пазите кожата си от слънцето.

Къдравата ѝ коса

Легендарният стилист Кенет Бател, чиито фризьорски салон в Манхатън, Ню Йорк бил пълен с модни икони, е човекът, който стои зад характерния за Джаки Кенеди Онасис стил. „Вярвам, че косата трябва да е като плат. Светлината трябва да минава през него и вие трябва да искате да поставите ръката си в него“, твърдял той. За Бател идеалната коса била мека, навита с ролки и падаща свободно. Сред клиентките на стилиста били и Катрин Хепбърн, Мерилин Монро, Глория Вандербилт и други.

Онасис също така обичала да прикрива косата си с шалове, за предпочитане на Hermès, особено в дъждовните дни. Големите слънчеви очила са нейна запазена марка.

Джаки обичала да спи върху коприна

Ключът към поддържането на косата ѝ здрава и със свободни къдрици бил копринена калъфка за въглавница. Памукът загрубява косата, докато коприната я поддръжа гладка и сияйна. Нейната емблематична прическа, за която тя е подлагала косата си на топлинна обработка, е изисквала допълнителна хидратация и подхранване. Съветът на Ламас бил да използва масло за коса по дължините и краищата, а нейният любим аромат бил с лавандула.

Грим и парфюм

За свежо изглеждаща кожа и за да прикрие слънчеви петна, Джаки използвала фон дьо тен Flawless Finish на Елизабет Ардън. Той бил изключително дълготраен. Устните обикновено били в синхрон с тоалета ѝ. Онасис носела малко грим, но за устни предпочитала червени и коралови нюанси. Парфюмът ѝ бил на луксозната френска марка за парфюми House of Krigler’s Lovely Patchouli 55. Той съдържал нотки на кехлибар, бергамот, пачули и цитрусови плодове. Бившата първа дама го носела ежедневно.

Хранителен режим

Жаклин спазвала строг хранителен режим, за да поддържа стройната си фигура. Тя закусвала с две варени яйца, а за обяд предпочитала печено говеждо месо с извара. За вечеря се наслаждавала на месо със салата от кресон и от време на време ябълка. Тя отказвала да пие много вода, но за сметка на това предпочитала шампанско.

Прочетете още:

Джаки Кенеди – историята на жената, феята, майката, първата дама

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

елена панайотова

Елена Панайотова: Древните истории решават съвременни проблеми, защото са портал във времето

Здравословни храни

12 неща, които не бива да ядете, ако искате да отслабнете