in

Как да се справим с есенния косопад

скалп

С настъпването на есента се появява и един от един от най-често срещаните женски проблеми през този период – сезонният косопад. Всяка жена изпитва ужас от загубата на коса. Причините за него могат да бъдат най-различни – от липса на витамини до хормонални проблеми, стрес, настинки и други. Важно е да отбележим, че е нормално всеки ден да губим малко количество коса.

През есента обикновено косопадът настъпва след продължителното излагане на слънце през летния сезон и постоянното третиране на косата с преса и сешоар. За щастие това е временно явление и има различни начини за стимулиране растежа на здрава и силна коса. Предлагаме ви няколко съвета, с които можете да намалите загубата на коса през този период:

Оставете косата малко да си почине

Непрестанното третиране на косъма уврежда трайно неговата структура. Затова е хубаво известно време да се намали употребата на сешоари, маши и преси за коса. При силен косопад не е хубаво и да връзвате косата си на стегнати опашки. Положителен ефект върху косата ви ще има и ако разредите боядисванията и изсветляването на косата.

Подстригване

Подрязването на изтощената коса е добро решение при силен косопад. Увреждането и накъсването на косъма може да бъде спряно с едно леко освежаване и премахване на сухите и цъфтящи краища.

Смяна на шампоана

Понякога решението за падането на косата може да бъде най-елементарно като смяна на козметиката за коса, която използвате. Възможно е шампоанът ви да не понася добре на кожата на скалпа. По-евтините шампоани съдържат не само подхранващи съставки, но и вредни вещества. Избирайте си шампоани без сулфати и с натурални съставки. Смяната на четката или гребена за коса също може да окаже положителен ефект.

Хидратирайте косата си

Хидратацията е много важна, за да имате здрава и красива коса. Изполвайте дълбоко хидратиращи маски през есента, които ще подхранят косата ви и ще я съживят след летните месеци. Домашните маски също са добър вариант. След измиване може да си направите и кратък масаж на главата. Това ще подобри кръвообращението и ще стимулира растежа на косата.

Променете начина на хранене

Здравето на нашата коса до голяма степен зависи и от начина ни на хранене. Добавете повече протеини и омега-3 мастни киселини към менюто си, които се съдържат в яйцата, рибата и млякото. Храните, богати на мастни киселини – авокадо, бадеми, кокосово масло и др. също ще намалят сезонното влияние върху косата ви.

 

Loading

  • Полезна ли ви беше тази статия?

    Long hair woman hand touching hair smooth brunette hairstyle model
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

10 места в София, на които можете да си направите красиви снимки

Снимки: Netflix/Instagram

„Короната“ – отвъд стените на Бъкингам и Даунинг Стрийт 10