in

Как да почиствате грима си с естествени продукти?

Сваляне на грим

Обикновено обръщаме внимание на продуктите, които нанасяме на лицето- кремове, серуми, грим продукти и т.н. Качествената козметика не е просто каприз, а важно условие за здрава и красива кожа.

Често не обръщаме особено много внимание на почистването на грима в края на деня, а трябва. Ако си мислите, че е достатъчно просто да изтриете продуктите с няколко влажни кърпички, грешите. Качественото почистване на лицето, с щадящи продукти, е от решаващо значение за здравата, гладка и хидратирана кожа.

На пазара има най-различни продукти за почистване на грим, но не винаги важи правилото „колкото по-скъп е един продукт, толкова по-хубав е той“. Има няколко варианта за приготвяне на домашен дегримьор с естествени съставки. Тези „направи си сам“ продукти са дори по-полезни за кожата от продуктите на скъпите марки.

Ето как да приготвите дегримьор от естествени съставки вкъщи:

1. Кокосово масло

Кокосово масло

Кокосовото масло не само има страхотен аромат, а и се справя много добре с разграждането на водоустойчивите гримове. Освен това хидратира кожата много добре. Не забравяйте, че след почистването на грима с кокосово масло, трябва да измиете лицето с топла вода и сапун, за да премахнете остатъците от маслото.

Освен че има хиляди ползи за здравето, почистването на грима с кокосово масло е и много лесно. Извадете малко количество масло от буркана, разтрийте го между дланите си, за да се разтопи и разтрийте лицето с кръгови движения.

Изтрийте по-голямото количество от маслото с влажна кърпичка и след това измийте с топла вода и сапун.

Този метод за почистване на грима е подходящ за жените със суха и смесена кожа.

2. Бебешки шампоан

Бебешки шампоан

Ако изпитвате затруднения с почистването на водоустойчивия грим, задължително опитайте този домашен дегримьор, който се състои от 3 нежни съставки. Необходими са ви малка бутилка, бебешки шампоан, малко зехтин и малко вода. Сложете половин супена лъжица бебешки шампоан, една четвърт лъжица зехтин и допълнете с вода. Разклатете добре, за да се смесят всички съставки, и нанасяйте този разтвор върху памучен тампон. След почистването на грима по този начин, трябва да измиете лицето.

3. Хамамелис

Хамамелис

Хамамелисът се справя брилянтно с премахването на грим на маслена и водна основа. Не съдържа дразнещи химикали, което го прави идеален не само за премахване на грим, но и за дълбоко почистване на кожата на лицето.

За да си направите дегримьор от хамамелис, ще имате нужда от хамамелис, масло от сладък бадем, зехтин, дестилирана вода и малка бутилка. Изсипете четири супени лъжици хамамелис и две супени лъжици масло от сладък бадем в бутилката. Добавете три супени лъжици дестилирана вода, затворете капачката и разклатете добре.

Напоете памучен тампон с тази смес и почистете грима. Този продукт се справя много добре с премахването на грима от очите, без да причинява дразнене.

4. Алое и зехтин

Алое

Ако искате да направите почистването на грима по-лесно и приятно, можете просто да добавите малко гел от алое вера към любимото си масло. Можете да използвате и вода от алое, вместо гел. Напълнете малко шишенце с вода от алое и добавете ¼ ч. зехтин. Ще забележите, че зехтинът стои на повърхността, подобно на двуфазните продукти.

Винаги разклащайте добре, преди да напоите памучния тампон. След почистване на грима, задължително измивайте лицето, за да премахнете мазния филм от кожата.

5. Жожоба и роза

Розово масло

Маслото от жожоба е едно от най-добрите естествени средства за премахване на грим. Овлажнява, подхранва и успокоява кожата, карайки я да изглежда свежа и сияйна.

За приготвянето на този продукт ще са ви необходими стъклено шишенце, масло от жожоба и розова вода. Изсипете една чаша розова вода в шишенцето, добавете половин чаша масло от жожоба и разклатете добре. Можете да добавите също витамин Е или бадемово масло, за да дадете на кожата си още повече полезни вещества.

Loading

  • Обичате ли да използвате естествени продукти в грижата за кожата?

    Естествени продукти
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

аушвиц

10 смразяващи факта за Аушвиц

Мат Деймън

7 филма с Мат Деймън, които си струва да гледате