in

Как да направите перфектна форма на устните с грим

За съжаление не всички сме с перфектни устни, но дори и тънките или неравни устни имат своя чар. За щастие, има многобройни трикове, с които можем да направим устните си по-пухкави и сочни. За целта се нуждаете от молив за устни, червило, бласам за устни и коректор (фон дьо тен).

Ето как как да постигнете перфектна форма на устните:

1. Изберете подходящата форма за устните си

За да постигнете зашеметяващ ефект, първо трябва да изберете подходящата за вашите устни форма. Не трябва да прекалявате с грима, а да го направите спрямо големината на вашите устни, така че те да изглеждат естествени, равномерни и красиви.

2. Хидратирайте устните си

Започнете с нанасяне на балсам за устни и го оставете 3-4 минути да се утаи. Ако устните ви са сухи и лющещи се, може преди нанасянето на балсама да използвате скраб за устни. Той ще премахне дълбоките люспи, сухотата и напуканата кожа, което прави нанасянето на червило много по-лесно.

3. Започнете да очертавате с молив

Преди да очертаете устните си, уверете се, че моливът ви е достатъчно остър. Започнете да очертавате от средата на устните към ъглите, следвайки естествената им форма. Ако искате да изглеждат по-големи, може да излезете леко от очертанията, но избягвайте да излизате много над естествената линия.

За да очертаете хубаво ъглите, наклонете главата си леко настрани. Така ще ги видите по-ясно.

Долната устна също се очертава от центъра към ъглите. Може да сложите от молива и върху самите устни. Това действа като добра основа за цвета и прави червилото по-издръжливо.

4. Нанесете червило

Нанесете червилото, като се уверите, че запълвате равномерно формата на устните. След като приключите, коригирайте всички недостатъци, изкривени контури или незавършен вид с малко фон дьо тен или коректор.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

превръщане

„Превръщане“ – в света на магията, драконите и феите

Великден е, най-големият християнски празник