in

Как да направите перфектна форма на устните с грим

За съжаление не всички сме с перфектни устни, но дори и тънките или неравни устни имат своя чар. За щастие, има многобройни трикове, с които можем да направим устните си по-пухкави и сочни. За целта се нуждаете от молив за устни, червило, бласам за устни и коректор (фон дьо тен).

Ето как как да постигнете перфектна форма на устните:

1. Изберете подходящата форма за устните си

За да постигнете зашеметяващ ефект, първо трябва да изберете подходящата за вашите устни форма. Не трябва да прекалявате с грима, а да го направите спрямо големината на вашите устни, така че те да изглеждат естествени, равномерни и красиви.

2. Хидратирайте устните си

Започнете с нанасяне на балсам за устни и го оставете 3-4 минути да се утаи. Ако устните ви са сухи и лющещи се, може преди нанасянето на балсама да използвате скраб за устни. Той ще премахне дълбоките люспи, сухотата и напуканата кожа, което прави нанасянето на червило много по-лесно.

3. Започнете да очертавате с молив

Преди да очертаете устните си, уверете се, че моливът ви е достатъчно остър. Започнете да очертавате от средата на устните към ъглите, следвайки естествената им форма. Ако искате да изглеждат по-големи, може да излезете леко от очертанията, но избягвайте да излизате много над естествената линия.

За да очертаете хубаво ъглите, наклонете главата си леко настрани. Така ще ги видите по-ясно.

Долната устна също се очертава от центъра към ъглите. Може да сложите от молива и върху самите устни. Това действа като добра основа за цвета и прави червилото по-издръжливо.

4. Нанесете червило

Нанесете червилото, като се уверите, че запълвате равномерно формата на устните. След като приключите, коригирайте всички недостатъци, изкривени контури или незавършен вид с малко фон дьо тен или коректор.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

превръщане

„Превръщане“ – в света на магията, драконите и феите

Великден е, най-големият християнски празник