in

Как да възвърнем енергията в кожата си

енергията

Чували ли сте за загуба на енергията в кожата? Именно това е основната причина за появата на признаците на стареене. Енергията е много важна за поддържане баланса на кожата, но с напредване на възрастта, и не на последно място със забързаното ни ежедневие и влиянието на околната среда, ние започваме да я губим.

Кожата ни има нужда от енергия. Когато тялото ни е изправено пред неблагоприятни условия или под силен стрес от липса на хранителни вещества или кислород, това предизвиква автофагия – процес, при който клетките, които са в лошо състояние, „жертват“ част от себе си, за да произвеждат енергия и да оцелеят. Или с други думи автофагията осигурява на тялото ни горивото за генериране на нова енергия.

Това автоматично възстановяване се случва в митохондриите – клетъчните органели, отговорни за генерирането на енергията, от която клетката се нуждае, за да функционира правилно, да произвежда колаген и еластин, или да неутрализира свободните радикали. Този механизъм е открит от Йошинори Осуми, ученият, който спечели Нобелова награда за медицина през 2016 г.

Natura Bissé

Вдъхновени от неговите проучвания, световно известната компания за луксозна грижа за кожата Natura Bissé, основана в Барселона през 1979 г., създаде подмладяващ серум за лице, подсилен със съставки, които допълват естествените цикли на възстановяване на баланса на кожата.

Diamond Extreme Serum действа като мощен пребиотичен и антиоксидантен коктейл, който помага на хидратиращата бариера на кожата да поддържа доброто ѝ състояние и да намали появата на признаците на стареене.

Иновативният Smart Energy Complex включва три съставки, между които Artemia salina — получена от планктон и екстракт от корен на божур, който съживява външния вид на кожата. Продуктът съдържа възстановяващият, подмладяващ и овлажняващ агент Chrono Skin, който запазва сияен тен. Неговото действие активира овлажняването на кожата сутрин и възстановява увредената кожа вечер.

Natura Bissé

Продуктът бе представен у нас на специално събитие в „Сферата“, хотел „Милениум“ в София, чийто домакин бе Грети Гарсия, собственик на Esthetic Privilege. Луксозният серум не може да се намери в магазинната мрежа, а само в луксозните салони и спа центрове в страната.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1.9k Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Смърт в смокинг

„Смърт в смокинг“ – елегантна мистерия от кралицата на детективския жанр Найо Марш

Смарт устройства

Технологиите – все по-нужни и все по-достъпни