in

ЛюбовЛюбов СладкоСладко

Какво символизира сватбеният букет на Кейт Мидълтън

Букет Кейт Мидълтън
Снимка: Instagram/The Royal Family

Едва ли има по-подходящ момент от месеца на любовта, за да си припомним пищната кралска сватба на Кейт Мидълтън и принц Уилям. Тържеството се проведе на 29 април 2011 година. Денят бе обявен за национален празник за всички британски територии. Над 2 милиарда души по целия свят гледаха церемонията на живо по телевизията.

Красивата рокля на Кейт е дело на дизайнерката Сара Бъртън. Всеки детайл от визията на херцогинята е изпипан и всяко нещо има своето значение. Тиарата е подарък от кралицата, обиците на Кейт са подарък от родителите ѝ, а сватбеният ѝ букет на пръв поглед представлява обикновен букет с бели цветя, но всъщност има скрито послание.

Букет Кейт Мидълтън
Снимка: Instagram/The Royal Family

Букетът

Кейт внимателно подбрала цветята за най-важния ден в живота си. Букетът ѝ е селекция от различни бели цветя, включително зюмбюли и мирта.

Зад непретенциозният сватбен букет всъщност има дълбок смисъл. Кейт искала да почете както кралското семейство, така и своите близки – сем. Мидълтън. Тя включила в букета си някои от любимите цветя и на двете страни.

Цветята момина сълза са популярен избор сред булките и присъстват и в букета на Кейт. Тези цветя имат малки бели цветчета и божествен аромат. Момината сълза символизира чистотата.

В букета на херцогинята имаше и зюмбюли, които са символ на вечната любов, а бръшлянът символизира „вярност и приятелство“.

В красивия букет на Кейт присъства и ароматната мирта – цвете, символизиращо брака.

Кейт включва в букета си и „брадат карамфил“, името на това цвете на английски е „sweet William“, което е закачка към съпруга ѝ.

Сватба Кейт и Уилям
Снимка: Instagram/The Royal Family

Сватбените букети в кралското семейство винаги са специални. Букетът на кралица Елизабет II също е направен от цветя мирта, откъснати от храст в Осбърн Хаус. Тези цветя били размножени от клонче, дадено на кралица Виктория от бабата на Алберт.

Букетът на Меган Маркъл също съдържаше цветя от Кралските градини, включително момина сълза, астилба, жасмин, астранция и няколко цветя, ръчно набрани от Хари. Меган отдаде почит и на принцеса Даяна, включвайки в букета си незабравки, любимите цветя на Лейди Ди.

На кралските сватби традицията за хвърляне на букета липсва. Те си имат своя традиция, датираща от 1923 година. След приключването на сватбената церемония, булките оставят букетите си на гроба на Незнайния войн в катедралата Уестминстър. В този гроб се намира трупът на незнаен войн, загубил живота си по време на Първата световна война. Паметникът е вкопан в пода на църквата и всяка булка в кралското семейство от 23-та година насам поднася букета си на този гроб.

Loading

  • Харесвате ли сватбената рокля на Кейт Мидълтън?

    Кейт Мидълтън
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

тайна

„Най-голямата тайна“ от Ронда Бърн

интуитивното хранене

Интуитивното хранене – ползите да бъдем на „антидиета“