in

Какво се случи с мъжете в „И просто така“?

Мъжете винаги са били на второ място в „Сексът и градът“. Въпреки че са движеща сила в историята и постоянна тема на разговор, най-истинската любов в сериала беше между 4-те приятелки – Саманта, Кари, Миранда и Шарлот.

Както казва Кари във финалния епизод „най-вълнуващата, предизвикателна и значима връзка от всички е тази, която имате със себе си“, но в продължението „И просто така“ мъжете са напълно изключени от сюжета.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by And Just Like That… (@justlikethatmax)

Неочаквано за феновете на „Сексът и градът“ основната линия в новите серии не е за отношенията на Кари, Шарлот и Миранда с мъжете, а всичко се върти около остаряването.

Идеята на сценаристите вероятно е била да покажат колко сложен е процесът на остаряване, но в крайна сметка всичко, за което се говори в новите епизоди, са болести, здравословни проблеми и неопределените полове.

Все пак мъжките персонажи се появяват понякога, но в малкото сцени, в които присъстват, Стив е глух, на Хари му предстои колоноскопия, а Тузара е мъртъв.

В оригиналния сериал всеки от тях имаше специално място в историята. Стив беше подкрепящият партньор на Миранда, който непрестанно я даряваше с нежност, любов и ѝ направи най-големия подарък – дари я със син. Хари беше мъжът с голямо сърце, от когото Шарлот имаше нужда след кошмарния брак с Трей. А Тузара беше мистериозният мъж, лишен от емоции, който беше истинската любов на Кари.

Всички те бяха второстепенни герои, но зрителите ги обичаха и се интересуваха от случващото се с тях.

В „И просто така“ мъжете на главните героини са напълно забравени. Тузара е единственият, който в действителност е мъртъв, но всички те са като призраци. Какво се е случило с бара на Стив, особено след опустошителния удар, нанесен от пандемията? Дали се чувства толкова изгубен, колкото Миранда, преживявайки кризата на средната възраст? В оригиналните серии Стив се появяваше дори в моментите, в които с Миранда бяха разделени, а сега единствените ситуации, в които го виждаме, са да лежи в леглото или на дивана. Непрестанно се набляга на увредения му слух и нищо друго не се случва с него.

За съжаление, Хари също е в сянка. Единственото, което прави, е да кара скейтборд с дъщеря си „Рок“ в парка и да ходи на вечери, за които Шарлот го кара да се преструва на нещо, което не е. Нищо друго не се случва с персонажа на Хари. Той е безгласна буква. Когато става въпрос за семейство Голдънблат, основната тема е малката Роуз, която не желае повече да бъде момиче.

Мъжете никога няма да бъдат звездите във вселената на „Сексът и градът“, но след две десетилетия и два филма, Стив заслужаваше да бъде нещо повече от невзрачния глух съпруг на Миранда, а Хари определено е нещо повече от скейтър на средна възраст.

  • Смятате ли, че създаването на продължение на „Сексът и градът“ беше добра идея?

    Снимка: Instagram/justlikethatmax
    • Да, много ми харесва
    • Определено не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Приказки на народите“ – дракони, джинове, феи и една различна Баба Яга

Топ 20 на храните за здрава коса и нокти