in

Какво се случи с мъжете в „И просто така“?

Мъжете винаги са били на второ място в „Сексът и градът“. Въпреки че са движеща сила в историята и постоянна тема на разговор, най-истинската любов в сериала беше между 4-те приятелки – Саманта, Кари, Миранда и Шарлот.

Както казва Кари във финалния епизод „най-вълнуващата, предизвикателна и значима връзка от всички е тази, която имате със себе си“, но в продължението „И просто така“ мъжете са напълно изключени от сюжета.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by And Just Like That… (@justlikethatmax)

Неочаквано за феновете на „Сексът и градът“ основната линия в новите серии не е за отношенията на Кари, Шарлот и Миранда с мъжете, а всичко се върти около остаряването.

Идеята на сценаристите вероятно е била да покажат колко сложен е процесът на остаряване, но в крайна сметка всичко, за което се говори в новите епизоди, са болести, здравословни проблеми и неопределените полове.

Все пак мъжките персонажи се появяват понякога, но в малкото сцени, в които присъстват, Стив е глух, на Хари му предстои колоноскопия, а Тузара е мъртъв.

В оригиналния сериал всеки от тях имаше специално място в историята. Стив беше подкрепящият партньор на Миранда, който непрестанно я даряваше с нежност, любов и ѝ направи най-големия подарък – дари я със син. Хари беше мъжът с голямо сърце, от когото Шарлот имаше нужда след кошмарния брак с Трей. А Тузара беше мистериозният мъж, лишен от емоции, който беше истинската любов на Кари.

Всички те бяха второстепенни герои, но зрителите ги обичаха и се интересуваха от случващото се с тях.

В „И просто така“ мъжете на главните героини са напълно забравени. Тузара е единственият, който в действителност е мъртъв, но всички те са като призраци. Какво се е случило с бара на Стив, особено след опустошителния удар, нанесен от пандемията? Дали се чувства толкова изгубен, колкото Миранда, преживявайки кризата на средната възраст? В оригиналните серии Стив се появяваше дори в моментите, в които с Миранда бяха разделени, а сега единствените ситуации, в които го виждаме, са да лежи в леглото или на дивана. Непрестанно се набляга на увредения му слух и нищо друго не се случва с него.

За съжаление, Хари също е в сянка. Единственото, което прави, е да кара скейтборд с дъщеря си „Рок“ в парка и да ходи на вечери, за които Шарлот го кара да се преструва на нещо, което не е. Нищо друго не се случва с персонажа на Хари. Той е безгласна буква. Когато става въпрос за семейство Голдънблат, основната тема е малката Роуз, която не желае повече да бъде момиче.

Мъжете никога няма да бъдат звездите във вселената на „Сексът и градът“, но след две десетилетия и два филма, Стив заслужаваше да бъде нещо повече от невзрачния глух съпруг на Миранда, а Хари определено е нещо повече от скейтър на средна възраст.

Loading

  • Смятате ли, че създаването на продължение на „Сексът и градът“ беше добра идея?

    Снимка: Instagram/justlikethatmax
    • Да, много ми харесва
    • Определено не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Приказки на народите“ – дракони, джинове, феи и една различна Баба Яга

Топ 20 на храните за здрава коса и нокти