in

Какво казват профилите ви в социалните мрежи за вас?

Социални мрежи

Независимо дали използвате Snapchat, Facebook, Instagram, TikTok или друга социална мрежа, профилът ви може да разкрие много за вас.

Впечатлението, което създавате в социалните мрежи, има много голямо значение за почти всички сфери на живота. Макар да не се замисляте, всяка публикация, коментар, снимка и т.н. са важни.

Ето как да поддържате профилите си в социалните мрежи, за да създавате добро впечатление:

1. Не прекалявайте със селфитата

Селфи

Ако не искате да изглеждате твърде самонадеяни и самовлюбени, не прекалявайте със селфитата. Някои социални мрежи предлагат забавни филтри и рамки, но не бива да прекалявате с публикуването на снимки с ушички, сърца и т.н. Няма нищо лошо да изпращате подобни снимки на приятелите си, но не прекалявайте с публикуването им в профилите ви. Ако профилът ви е пълен само със селфита и ваши снимки, ще изглеждате твърде самонадеяни.

2. Вашият тон има значение

Публикация

Трябва да бъдете изключително внимателни, когато пишете публикация или коментари в социалните мрежи. Хората могат да добият представа за вашата личност и как се отнасяте към другите по начина, по който сте формулирали коментарите си. Дори един препинателен знак може да промени изцяло тона на изказването. Добра идея е преди да напишете нещо да го кажете на глас, за да чуете как звучи.

3. Чрез поведението си в социалните мрежи разкривате какви са ценностите ви

Социална мрежа

Хората рядко се замислят, че чрез поведението си в социалните мрежи разкриват твърде много за себе си. След като разгледате нечий профил, можете да добиете представа какви са ценностите му, какви са вярванията му и що за човек е. Нещата, които намирате за забавни, както и нещата, които ви разочароват и споделяте това в социалните мрежи говорят много за вас и могат да отблъснат или заинтригуват потенциален работодател, така че бъдете внимателни.

4. Казвайте това, което наистина мислите

Социална мрежа

Ако искате да изпращате правилното послание на хората, които ви следват в социалните мрежи, винаги трябва да бъдете директни и напълно искрени. Често срещано е погрешното тълкуване на изказванията, така че се старайте да се изказвате точно и ясно. Не се страхувайте да изразявате истинските си чувства, все пак идеята на профилите ви в социалните мрежи е именно такава – да показват какъв човек сте.

5. Не се изказвайте по политически теми

Политика

Добре е да популяризирате това, в което вярвате, и да отстоявате ценностите си, но когато стигнете до точката, в която започвате да се изнервяте и постовете ви са гневни, вероятно трябва да си поемете дъх и да обмислите друг начин да допринесете за света, офлайн. Едно е да защитаваш тезата си страстно и съвсем друго е да бъдеш груб и гневен, а политиката е много деликатна тема, която не бива да се коментира прекалено свободно.

6. Не клюкарствайте

Клюки

Вероятно сте го чували милион пъти, но ако не можете да кажете нещо добро, по-добре замълчете. Социалните мрежи са пълни със злобни коментари и подигравки. Не е хубаво да се подчертават нечии недостатъци. Никога не знаеш какво чувства или преживява човекът от другата страна и как това може да му се отрази. Пишете само положителни коментари и публикации и дръжте критиките и негативизма за себе си.

7. Не публикувайте нереалистични неща за живота си

Социална мрежа

В последните години е много модерно хората да представят живота си в социалните мрежи и да правят така, че да изглежда перфектен. Това обаче не е особено хубаво, както за вас, така и за околните. Важно е животът ви да бъде удовлетворяващ в реалността, а не да изглежда перфектен в интернет. Освен това е много утешително да знаете, че някой от вашите приятели също е имал тежък ден, вместо да гледате перфектните снимки на хората и да се самосъжалявате още повече, че вашият живот не е такъв.

8. Не бъдете прекалено тъжни

Социална мрежа

Има твърде много негативизъм в ежедневието ни, за да бъдем негативни и в социалните мрежи. Въпреки че не е добре да бъдете „фалшиво щастливи“ в социалните мрежи, не е добре и да бъдете прекалено тъжни. На подсъзнателно ниво всичко, което виждаме в социалните мрежи влияе на настроението ни. Ако усетите, че публикувате прекалено много тъжни неща и използвате тъжните емотикони твърде често, спрете да го правите.

9. Правете пауза преди да публикувате нещо

Социална мрежа

Ако искате профилите ви в социалните мрежи да показват кои сте в действителност, винаги спирайте за момент, поемайте дъх и си задавайте въпроса „С какво ще допринесе на света тази публикация?“, преди да натиснете бутона „Сподели“. Ако отговорът е „негативизъм“ или „нищо“, по-добре не публикувайте това съдържание. Понякога пишем публикации, когато сме гневни или разстроени, които са абсолютно ненужни и често неподходящи. Тази пауза преди публикуването ще намали именно тези публикации.

10. Не позволявайте социалните мрежи да завладеят живота ви

Приятели

Не забравяйте, че истинският живот е това, което се случва извън социалните мрежи. Не позволявайте те да станат основна част от живота ви. Старайте се да влизате в приложенията не повече от 2-3 пъти дневно. Важно е да помните, че трябва да живеете живота си, а не да го споделяте в социалните мрежи.

 • Коя социална мрежа използвате най-често?

  Социални мрежи
  • Facebook
  • Instagram
  • TikTok
  • Snapchat
  • LinkedIn

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Грижа за кожата

Истината за силиконите в козметичните продукти

кенгуру

10 много интересни факта за Австралия