in

Какви чанти ще бъдат модерни през 2022г.

Снимки: Instagram
Снимки: Instagram

Колко пъти носихте бродираната жилетка с цветя, която купихте миналата година? Или панталоните от змийска кожа, които си купихте през 2019? Няма как да носите едни и същи дрехи седем дни в седмицата. Дамските чанти обаче са предназначени за ежедневна употреба. Това е и една от причините, заради които си заслужава да инвестирате в хубава чанта. За щастие тенденциите за 2022 г. са добре съобразени с ежедневието ни и всеки може да си намери най-подходящия за него модел.

Креативният директор и съосновател на базираната в Истанбул компания за производство на чанти Manu Atelier – Мерве Манастир казва, че тенденция номер едно за 2022 г. са смелите чанти в ярки и забавни цветове. „След като близо две години живеем в стресови времена, е време да внесем малко цвят в живота на хората“, казва тя пред изданието TZR.

Според основателя на базираната в Бруклин компания за чанти и обувки Vavvoune – Валери Блейз, една от най-отличителните тенденции при чантите ще бъдат уникалните форми. „Хората обичат нови форми и силуети“, отбелязва експертът пред TZR. Вижте какви ще бъдат останалите тенденции:

1. Плетена чанта с несесер от плат, наподобяваща кошница

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CULT GAIA (@cultgaia)

Жасмин Лариан Хекмат, основател и креативен директор на марката Cult Gaia в Лос Анджелис казва, че плетените чанти ще бъдат актуални през следващата година. Те са вдъхновени от типичните сламени торби, които виждаме всяка пролет и лято.

2. Колкото по-голяма, толкова по-добре

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yvonne Koné (@yvonnekone)

Нюйоркският дизайнер на чанти Брандън Блекууд вярва, че чантите отново стават големи. „Тенденцията мини чанти е все още много актуална, но сега хората бавно започват да се връщат към нормалния си начин на живот след Covid пандемията и отново ще искат чанта с повече място“, смята той.

Основателят на базираната в Лондон марка Peju Obasa също е на мнение, че микротенденцията започва да избледнява и през следващата година на фокус ще бъдат по-големите чанти.

3. Чанти с по-дълги презрамки

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabriel for Sach (@gabrielforsach)

Един практичен тренд, който ще видим през 2022 г. „Късите презрамки ще продължат да се носят, но дългите бохо чанти през кръста ще заемат важно място през следващата година“, казва Габриела Комела, основател на Gabriel For Sach. Може да изберете и модел, който има катарама, или такъв с дълги презрамки за закопчаване.

4. Сребърни катарами 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SONYA LEE BAGS (@sonyalee_official)

„Малко съм предубедена по този въпрос, но смятам, че сребърните катарами са най-добрите“, казва Стефани Соня Ибитсън, собственик на базираната във Ванкувър Sonya Lee. Тази тенденция е подходяща за хора, които харесват по-изчистен стил.

5. Необичайни текстури

Блекууд очаква необичайните текстури да бъдат актуални през следващата година. „Моите колекции включват пухени материали, огледални кожи, вълна и мъниста“, казва дизайнерът.

Основателят на базираната в Ню Йорк марка за аксесоари Edas Сейд Мимс добавя, че вижда като тренд повече щампи, релефни чанти и ватирани стилове.

6. Чанти от естествени материали

 

View this post on Instagram

 

A post shared by hai (@homeofhai)

„Чантите с материали от естествен произход ще продължат да бъдат любими на клиентите. Те искат да знаят, че техните чанти са направени по отговорен начин и това е нещо, върху което работят все повече компании. Някои модели ще включват естествена дантела и велур“, споделя Лара Джийн Елиас, мениджър на базирания в Лондон лейбъл Home of Hai.

7. Парти чанти

 

View this post on Instagram

 

A post shared by AMINA MUADDI (@aminamuaddiofficial)

Според Лариан Хекмат тенденцията за малки парти чанти ще бъде много актуална през 2022 г., като към тях може да има пера, пайети, кристали и най-различна украса.

„Малките красиви аксесоари ще се завърнат като силна тенденция през следващата година“, смята Моя Анис, съосновател и креативен директор на марката за чанти Ashya.

8. Необичайни цветове

 

View this post on Instagram

 

A post shared by EDAS (@__edas)

„През 2022 г. необичайните цветове при чантите ще бъдат на почит. Стандартната ви чанта може би ще бъде заменена от тъмнокафява. Хората искат да добавят малко цвят в ежедневието си, независимо дали отиват на работа или да пазаруват хранителни стоки в магазина“, добавя Ивон Коне, основател на Mims.

9. Добре организирани чанти

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ASHYA (@ashya.co)

„Чанти с добре организирани разпределения ще бъдат много актуални през 2022 г.“, казва Тина Луц, основател на Lutz Morris. Тя дава пример с модела Maya на марката, която има отделение за телефон и седем разпределения за карти и документи.

Loading

  • Допадат ли ви модните тенденции за следващата година?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

2 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Луи Вюитон – момчето, извървяло близо 500 км пеша, за да стигне до Париж

Тест: Коя домашна маска за лице е подходяща за вас?