in

Италианска доматена супа с кюфтета и паста

Тази супа е традиционна за италианската кухня и е много подходяща за студеното време. Естествено, както в почти всяко италианско ястие, и в тази супа има паста. Доматената основа на супата я прави много свежа и вкусна, а кюфтетата и пастата я правят доста засищаща.

Ето как да приготвите италианска доматена супа с кюфтета и паста: 

Необходими продукти: 

  • 500 грама кайма
  • 2-3 скилидки чесън
  • 1 ч. л. зеленчукова подправка
  • 2 с. л. магданоз
  • 1 яйце
  • пармезан
  • 1/3 ч. галета
  • сол черен пипер
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 глава лук
  • 2 стръка целина
  • 2 моркова
  • 500 грама домати от консерва
  • 500 грама доматен сок
  • 6 чаши бульон (телешки, пилешки или зеленчуков)
  • 100 грама паста

Начин на приготвяне:

Сложете каймата, чесъна, зеленчуковата подправка, сол, черен пипер, галета, малко магданоз, малко пармезан и 1 яйце в голяма купа. Размесете каймата и оформете малки кюфтета.

Печете във фурната около 15 минути, до златисто.

Запържете нарязаните на ситно лук, целина и моркови в малко зехтин. Когато омекнат, добавете доматите, доматения сок, бульона и подправки.

Оставете да ври, докато доматения сос се сгъсти леко. След това добавете кюфтетата и пастата и оставете на котлона още около 10 минути, докато и пастата се свари.

Поръсете с магданоз и пармезан преди да сервирате.

  • Опитвали ли сте италианска супа?

    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Тест: Коя домашна маска за лице е подходяща за вас?

Какво се случва на 30 януари 1930 година в СССР и как променя живота на милиони