in

Исландски коне, които отговарят на имейли

Исландски коне
Снимки: Instagram/Inspired by Iceland

Отпускарският сезон вече е тук! И макар да можем да си позволим да отстъстваме от работа средно една седмица в годината и да искаме да си починем поне тогава, все се намира някой, който да ни изпрати работен имейл. Отговарянето на имейли буквално може да съсипе почивката ни, но Исландия е намерила решение на този проблем.

Ако искате да се насладите на почивката си максимално и да не се занимавате с работа и имейли, можете да наемете кон, който да върши това вместо вас.

Макар да звучи като шега, в Исландия наистина има коне, които пишат върху огромна клавиатура, минавайки с копитата си по нея.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Inspired by Iceland (@inspiredbyiceland)

Исландските коне са част от туристическа кампания на Visit Iceland. Идеята е проста- хората да могат да се наслаждават на почивката си и да обикалят красивите места в Исландия, докато някой друг се грижи за работните им мейли.

Екипът, който стои зад тази идея, създава гигантска напълно функционираща клавиатура, която конете използват, за да пишат мейли. Клавиатурата е разположена сред красивата исландска природа, а конете се грижат за всичко останало, като небрежно се разхождат върху клавиатурата.

Както се вижда в рекламния клип, красивите животни се наслажават на работата си, а най-хубавото е, че наемането на кон, пишещ мейли, е напълно безплатно.

Хората, които искат да се възползват от услугите на конете, просто трябва да посетят уебсайта на OutHorse Your Email, да си изберат кон и да въведат имейла си.

 

Симпатичните „служители“ между които можете да избирате, са 3:

Litla Stjarna frá Hvítarholti е много бърза, когато става въпрос за писане, но има голяма вероятност да подремне, докато отговаря на мейлите ви.

Hrímnir frá Hvammi е напорист и много продуктивен, а гривата му е изключително красива.

А пък приятелски настроената Hekla Frá Þorkellshóli знае много думи, подходящи за корпоративния език.

Мейлите, които конете пишат, звучат така: „Öööö WE4KJUI 12wsd5rtf ytswbx5sefj68l hl7r.ur 8æ qcvve6e7bvcsj5 c5vi67ktjsymuk ev el98w45q s ,,mlohu“ или така „KVWE krjgi1Æikpp pp„hpp pp‘hpp“. Но винаги можете да минете с извинението, че все пак мейлът е писан от животно…

Фактът, че могат да пишат на клавиатура, не е единственото, което прави исландските коне уникални. Това всъщност е една от най-чистите и най-стари породи в света. Исландските коне са донесени в страната преди повече от 1000 години, от викингите.

Исландското законодателство не позволява внасянето на други породи коне в страната, а пък конете, напуснали страната по някаква причина, нямат право да се връщат. Идеята на тези забрани е породата да се запази максимално чиста.

Освен че са изключително красиви, исландските коне са и най-силната порода в света. Техните уникални качества не спират дотук. Исландските коне имат 5 хода, докато другите породи обикновено имат 3 или 4. Най-известната им походка е tölt- уникална странична походка, която е много удобна и бърза. Те са и най-колоритните коне в света. Срещат се в над 40 цвята и около 100 вариации.

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

майсторството

„Майсторството“ да владееш себе си във всяка ситуация

Закуска

9 грешки, свързани със закуската, които всички допускаме