in

Златното правило за успех на Айнщайн

Алберт Айнщайн
Снимка: Instagram/alberteinstein

Айнщайн е един от най-известните и влиятелни учени на всички времена. Той е роден на 14 март 1879 г. в град Улм в Кралство Вюртемберг, част от Германската империя. Когато е само на 5 години, баща му му подарява компас и малкият Алберт е много впечатлен от движението на стрелката. Още тогава се заражда любовта му към физиката.

На 12 години започва да изучава самостоятелно математика, включително интегрално и диференциално смятане, което е доста трудна материя за 12-годишен.

Когато е на 26, Айнщайн пише 3 научни статии, които разтърсват и променят научния свят. Несъмнено Алберт Айнщайн е един от най-великите умове и един от най-големите гении.

Въпреки че вероятно великият ум на Айнщайн е вроден, има някои неща, които е правил, за да има още по-голям успех. Едно от тези неща е правилото му за двата часа.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Albert Einstein (@alberteinstein)

Прочетете повече за това правило и ще се убедите, че е нещо, което и вие можете да правите:

Работата днес се оценява в часове. Колкото повече часове на ден работим, толкова повече работа се счита, че вършим. Това е вярно, когато става въпрос за физическа работа. Например, ако режем дърва, колкото повече време вършим тази дейност, толкова повече дърва ще сме нарязали. Но когато става въпрос за интелектуален труд, това твърдение е ужасно грешно.

Една от тайните за огромния успех на Айнщайн е, че прекарвал определно време без да прави нищо.

За да стигне до някои от най-великите си открития, той просто седял и си представял различни неща. Определено Айнщайн имал доста развито въображение, благодарение на което стига до известното уравнение E=mc² за еквивалентност на маса и енергия.

Друго велико откритие – теорията на относителността – е направено по същия начин.

Правилото за 2-та часа е много лесно. Просто определете 2 часа на ден или на седмица, които да прекарвате в размисли. Ще бъдете изненадани, но по този начин можете да стигнете до решения на проблеми, които са изглеждали нерешими, и да измислите гениални неща.

Тъй като мисленето не може да бъде безцелно, има някои въпроси, които можете да си задавате и над които да размишлявате.

Ето няколко идеи:

1. Каква е моята цел и какво правя, за да я постигна?

2. Какво да направя, за да постигна целта си по-бързо?

3. Какво искам да ми се случи в близките 6 месеца?

4. Кой лош навик мога да заменя с полезен такъв?

5. Каква малка промяна мога да направя, която да има положително въздействие?

Тези въпроси са примерни и са дости общи. . Можете да се ръководите по по-специфични въпроси, които са адекватни за вашите проблеми, цели и желания.

Правилото за 2-та часа може да бъде и леко променено. Например можете да отделяте 2 часа, в които да медитирате и да прочиствате ума си. Просто трябва да откриете кое е нещото, което ви помага да бъдете по-продуктивни и да започнете да отделяте време за него.

Loading

  • Ще опитате ли да следвате правилото на Айнщайн?

    Алберт Айнщайн
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Хиалуронова киселина

9 неща, които трябва да знаете за хиалуроновата киселина

Спилбърг

Титани на екрана: Дейвид Линч и Стивън Спилбърг заедно в автобиографична драма