in

Зеленчукова фритата

Зеленчукова фритата

Фритатата е ястие, наподобяващо омлет, което може да бъде на основата на яйца или на основата на картофи. Оргиналната рецепта за фритата е с яйца, като към ястието могат да се добавят различни продукти – както зеленчуци, така и колбаси.

Зеленчуковата фритата е много подходяща за пролетта, когато започват да се появяват все повече и по-вкусни зеленчуци. Със затоплянето на времето зеленчуковите ястия стават все по-предпочитани пред тежките меса.

Фритатата се приготвя лесно и бързо, има богат вкус и е подходяща както за обяд, така и за вечеря. За приготвянето на тази фритата ще трябва да използвате тиган, който безопасно може да се използва и във фурна. Този тип тигани нямат пластмаса, гума и други подобни материали на дръжката.

Ето как да приготвите вкусна зеленчукова фритата:

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 червена чушка
  • 1 морков
  • 200 грама боколи
  • 150 грама грах
  • 6 яйца
  • 2 с.л. прясно мляко
  • 50 грама сирене Чедър
  • 2 с.л. зехтин
  • сол, черен пипер, риган

Необходими продукти:

Разбийте яйцата и ги комбинирайте с млякото и настъргания Чедър. Овкусете сместа със сол, черен пипер и сушен риган.

Загрейте зехтина и добавете нарязания на ситно лук и накълцания чесън.

Запържете ги за около 5 минути и добавете нарязаните на ситно морков и чушка.

Гответе няколко минути и добавете броколите.

Накрая добавете почистения грах и разбъркайте.

Разбъркайте яйчената смес още веднъж, за да се разпределят всички съставки равномерно и я изсипете при зеленчуците.

Оставете тигана на котлона за 1-2 минути, след което го сложете в предварително загрята на 220 градуса фурна за около 8-10 минути.

Оставете ястието да изстине леко и можете да го разрязвате и сервирате.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Линейката

„Линейката“ – диво препускане по ръба на морала

Джон Ъпдайк

Ъпдайк: Ако имаш куража да бъдеш себе си, останалите ще платят цената