in

ЛюбовЛюбов

Защо принцеса Даяна отказвала да носи логото на Шанел след развода си

Снимка: Facebook/The Royal Family
Снимка: Facebook/The Royal Family

Принцеса Даяна, една от най-влиятелните модни икони на 20-ти век,  беше известна с това, че носеше много класически дизайнерски марки – от Jimmy Choo до Christian Dior. Но имаше една модна къща, която тя избягваше след развода си с принц Чарлз.

Даяна избягвала да носи Chanel, заради емблематичното за марката лого с двете „C“.

Стилистът на Лейди Даяна разказва, че веднъж, когато пътували до Австралия и той й помагал с избора на тоалет за събитие, тя отказала да обуе обувки на Chanel.

„След като Джо Бейли, австралийски фризьор, завръши прическата й, Даяна заяви, че ще облече костюм на Versace с пола тип молив и вталено сако, в кремав цвят, но не знае какви аксесоари да добави.“

„Тя донесе куп обувки и чанти, хвърли ги на дивана и каза ‘Какво мислиш?’. Aз разгледах какво има, намерих чифт класически обувки на Chanel, които щяха много да подхождат на костюма Versace и й предложих да сложи тях. Тогава тя каза, че не може да носи Chanel, заради емблемата-двойно C, като Camilla и Charles.“

Това се случило точно след развода й. Явно свързаните букви „C“ са й напомняли за предателството на Чарлз и именно това е причината Лейди Ди да отказва да носи Chanel.

Принцеса Даяна и принц Чарлз се разделиха през 1992, след като тя разбира за аферата му с Камила Паркър – Боулс. По повод на развода си, Даяна казва „в този брак бяхме трима и беше прекалено претъпкано“. През 1996 година разводът е финализиран.

Loading

  • Интересна ли ви беше историята за отказа на Лейди Ди да носи Шанел?

    Споделете вашето мнение с нас

    • Да
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

5 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Галет със смокини

Очарователният Неапол