in

Елвис и Присила – истината за любовната приказка на Краля на рока

елвис, присила
Снимки: elvis_presley___fans/instagram

Когато Елвис Пресли среща своята Присила, тя е само на 14, а той на 24 години. Родителите се тревожат за връзката на дъщеря си, но тя е млада, влюбена, бунтарка и никой и нищо не можел да я откъсне от Краля на рока. За самия Елвис възрастовата разлика не е проблем, напротив – страхотен шанс да моделира Присила в идеалната съпруга. Бракът им щял да бъде перфектен…

Женят се през 1967 година. Осем години преди това се запознават – в Западна Германия през септември 1959 г. Присила живее там със семейството си, а Елвис е извикан от армията на САЩ през март 1958 г. Виждат се в дома на Елвис в Бад Наухайм. Той се опитва да привлече вниманието ѝ по различни начини. След първата им среща Присила е поканена обратно в дома му още няколко пъти, въпреки че родителите ѝ негодуват.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Elvis Presley Fans (@elvis_presley___fans)

През първите години от връзката им животът на Присила е самотен

За Елвис е важно правилното момиче за него да „се пази“ за брака. „Аз бях това момиче“, разказва Присила години по-късно. В началото на връзката им тя се възмущава, че трябва да дели Елвис с толкова много почитателки. „Едва късно вечерта, когато бяхме в спалнята му, бях истински щастлива“, не крие тя. И признава още, че двамата никога не правят секс до брачната си нощ. През 1960 г. Елвис се връща в САЩ, а Присила е информирана от папараци, че той започва да се среща с Нанси Синатра. Присила очаква обажданията на Елвис, но те стават все по-редки, понякога тя чака със седмици.

През февруари 1962 г. той я кани да отлети за Лос Анджелис за две седмици. Когато тя пристига, той ѝ казва, че не може да остане да спи при него, а трябва да отиде при негови приятели. Истинската причина обаче е друга жена. Присила прекарва Коледата на 1962 г. в семейното имение „Грейсланд“, САЩ, а по-късно, по желание на Елвис, започва да учи в Мемфис, където отсяда при неговите родители. На практика обаче тя прекарва повечето време при Елвис в „Грейсланд“. Животът в имението е самотен през първите години. Мениджърът на Елвис не иска феновете да знаят, че Елвис има приятелка. В крайна сметка малко преди Коледа през 1966 г. Елвис предлага на Присила в спалнята ѝ в „Грейсланд“. Двамата се женят в Лас Вегас на 1 май 1967 г. Цермонията е малка.

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Elvis Presley Fans (@elvis_presley___fans)

Чести изневери, които подтикват Присила да се откаже от брака им

Девет месеца по-късно се ражда дъщеря им Лиза Мари Пресли. Елвис е любящ баща, но той не сменя пелените – това не е мъжка работа. Присила винаги държи Елвис под око, знае колко много го харесват жените. Елвис обаче не обича да му казват „не“. Освен това ѝ изневерява често. Накрая Присила просто се отказва от брака им. Когато разводът им е финализиран, официално на 9 октомври 1973 г., те напускат съдебната зала ръка за ръка. Присила е само на 28 години.

„Разводът ни се случи не заради друг мъж или жена, а поради обстоятелствата, свързани с кариерата ми“, казва тогава Елвис. Присила продължава да ходи в „Грейсланд“ с дъщеря си Лиза Мари. Докато необвързаната Присила сякаш разцъфтява и си връща контрола над живота, Елвис започва да затъва. Пристрастява се към предписаните му лекарства и има финансови проблеми. Опитва се да създаде на няколко пъти връзки след разпада на брака си, но те не потръгват. Поради нездравословния си начин на живот Елвис си отива от този свят от сърдечен удар в „Грейсланд“ на 16 август 1977 г., само на 42 години.

След смъртта на Елвис Присила е с разбито сърце. Въпреки развода и несполучливия брак, двамата остават близки до края. Тя никога не се омъжва повторно, но има дълга връзка и ражда още едно дете. Все още смята Елвис за любовта на живота си.

Прочетете още:

„Елвис“ – другото лице на Холивуд

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

яке, червено, шапка, есен

10 бюджетни якета, които ще са модерни тази есен

бизнес дама, жена

Защо жените със силен характер плашат мъжете