in

Как да изберем най-правилната козметика за нашата кожа

Правили ли сте си някога диагностика на кожата? Оказва се, че това е един от най-добрите начини за определяне на типа кожа и продуктите за ежедневна грижа. За да предпазим кожата си от многобройните външни въздействия като замърсяване, ултравиолетови лъчи, сух въздух, трябва да избираме подходяща козметика. Различните типове кожа имат различни потребности, а използването на „грешни продукти“ може да доведе до още по-сериозни проблеми.

„Продуктите за лице и тяло се избират в зависимост от типа на кожата, тена, нейната чувствителност и редица други фактори. За да се изберат подходящи продукти за кожата, е хубаво поне веднъж на 3-4 месеца да се прави диагностика и според резултатите от нея да се проведе лечение или да се състави програма за ежедневна грижа“, разказва SPA мениджърът на Este Fitness & Spa Надя Халачева, носителката на наградата „Най-добър спа мениджър в света“ за 2019 г. в световния конкурс Wolrd Luxury Spa Awards. Срещаме се с нея, за да поговорим за правилната грижа за кожата и избора на правилна козметика.

Диагностика на кожата

Диагностиката включва няколко стъпки. Първо се заснема лицето на апарат, който отчита типа кожа, кожните несъвършенства, разширените пори в епидермиса, фините линии и бръчки, както и пигментацията, която все още не е излязла на повърхността на епидермиса и е дълбоко под кожата. „Когато се открие навреме, подобна пигментация може да се третира с правилните продукти и изобщо да не се появи на повърхността. Това е и едно от най-големите предимства на диагностиката“, категорична е Надя Халачева.

Като човек, който дълги години се е борил с проблемна кожа и е използвал какви ли не продукти за лице, Надя ни сподели за случайната й „среща“ с френския бранд Biologique Recherche, който успява да се справи окончателно с този проблем. „Когато брандът навлезе в България, не бях чувала за него. Реших да дам шанс и да се доверя на продуктите. Резултатът беше забележителен – след проведеното лечение кожата ми изглежда здрава и сияйна“, разказва Надя с усмивка. Тя споделя още, че си прави различни терапии с продуктите на френския бранд, в зависимост от сезона.

Персонализирана грижа

Силно впечатление ми направи персонализираната грижа, която Biologique Recherche предлага. Не може просто да отидете, да си поръчате продукти на марката и да ги платите. „В Este Fitness & Spa държим да бъдем полезни и най-важното за нас е терапията да има резултати. Първата стъпка е да се направи диагностика и анализ на специфичните нужди на кожата. След това следва подготовка и балансиране на кожата и накрая лечебната фаза, в която започва третирането на всеки един проблем в дълбочина“, разказва Надя.

Преди да се започнат замерванията с апарата, се отговаря на кратка анкета за грижите и навиците, които полагате за кожата на лицето си. След това апаратът измерва хидратацията на кожата, определя нивото на защита на липидите, еластичността на кожата, пигментацията и отделянето на себум в т-зоната и останалата част на лицето. На база на тези замервания и показатели, се препоръчват продукти, подходящи за кожата на клиента и много прецизно се избират терапии, които да се приложат на кожата. „Още след първата седмица кожата започва да се подобрява“, допълва носителката на наградата „Най-добър спа мениджър в света“.

Третиране на петна

Тя ни разказа още, че козметиката дава добри резултати и при поява на петна. Biologique Recherche предлага пачове, които се поставят само върху петното и така може да се преспи през нощта. Те представляват микроконуси, изцяло с хиалуронова киселина, които проникват дълбоко до дермата и се фокусират най-близко до пигментното петно. Така се стопира производството на меланин и петното изсветлява.

„На база на диагностиката се решават най-спешните проблеми на кожата, а след 6 месеца, когато има резултат, се прави нова диагностика и лечението се насочва към по-леките проблеми“, допълва тя.

Loading

  • Чували ли сте за френския бранд Biologique Recherche?

    Споделете вашето мнение с нас

    • Да
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Феноменът „столетник“

Снимки: Julia Roberts/Instagram

5 филма с Джулия Робъртс, които трябва да гледате