in

Как да изберем най-правилната козметика за нашата кожа

Правили ли сте си някога диагностика на кожата? Оказва се, че това е един от най-добрите начини за определяне на типа кожа и продуктите за ежедневна грижа. За да предпазим кожата си от многобройните външни въздействия като замърсяване, ултравиолетови лъчи, сух въздух, трябва да избираме подходяща козметика. Различните типове кожа имат различни потребности, а използването на „грешни продукти“ може да доведе до още по-сериозни проблеми.

„Продуктите за лице и тяло се избират в зависимост от типа на кожата, тена, нейната чувствителност и редица други фактори. За да се изберат подходящи продукти за кожата, е хубаво поне веднъж на 3-4 месеца да се прави диагностика и според резултатите от нея да се проведе лечение или да се състави програма за ежедневна грижа“, разказва SPA мениджърът на Este Fitness & Spa Надя Халачева, носителката на наградата „Най-добър спа мениджър в света“ за 2019 г. в световния конкурс Wolrd Luxury Spa Awards. Срещаме се с нея, за да поговорим за правилната грижа за кожата и избора на правилна козметика.

Диагностика на кожата

Диагностиката включва няколко стъпки. Първо се заснема лицето на апарат, който отчита типа кожа, кожните несъвършенства, разширените пори в епидермиса, фините линии и бръчки, както и пигментацията, която все още не е излязла на повърхността на епидермиса и е дълбоко под кожата. „Когато се открие навреме, подобна пигментация може да се третира с правилните продукти и изобщо да не се появи на повърхността. Това е и едно от най-големите предимства на диагностиката“, категорична е Надя Халачева.

Като човек, който дълги години се е борил с проблемна кожа и е използвал какви ли не продукти за лице, Надя ни сподели за случайната й „среща“ с френския бранд Biologique Recherche, който успява да се справи окончателно с този проблем. „Когато брандът навлезе в България, не бях чувала за него. Реших да дам шанс и да се доверя на продуктите. Резултатът беше забележителен – след проведеното лечение кожата ми изглежда здрава и сияйна“, разказва Надя с усмивка. Тя споделя още, че си прави различни терапии с продуктите на френския бранд, в зависимост от сезона.

Персонализирана грижа

Силно впечатление ми направи персонализираната грижа, която Biologique Recherche предлага. Не може просто да отидете, да си поръчате продукти на марката и да ги платите. „В Este Fitness & Spa държим да бъдем полезни и най-важното за нас е терапията да има резултати. Първата стъпка е да се направи диагностика и анализ на специфичните нужди на кожата. След това следва подготовка и балансиране на кожата и накрая лечебната фаза, в която започва третирането на всеки един проблем в дълбочина“, разказва Надя.

Преди да се започнат замерванията с апарата, се отговаря на кратка анкета за грижите и навиците, които полагате за кожата на лицето си. След това апаратът измерва хидратацията на кожата, определя нивото на защита на липидите, еластичността на кожата, пигментацията и отделянето на себум в т-зоната и останалата част на лицето. На база на тези замервания и показатели, се препоръчват продукти, подходящи за кожата на клиента и много прецизно се избират терапии, които да се приложат на кожата. „Още след първата седмица кожата започва да се подобрява“, допълва носителката на наградата „Най-добър спа мениджър в света“.

Третиране на петна

Тя ни разказа още, че козметиката дава добри резултати и при поява на петна. Biologique Recherche предлага пачове, които се поставят само върху петното и така може да се преспи през нощта. Те представляват микроконуси, изцяло с хиалуронова киселина, които проникват дълбоко до дермата и се фокусират най-близко до пигментното петно. Така се стопира производството на меланин и петното изсветлява.

„На база на диагностиката се решават най-спешните проблеми на кожата, а след 6 месеца, когато има резултат, се прави нова диагностика и лечението се насочва към по-леките проблеми“, допълва тя.

  • Чували ли сте за френския бранд Biologique Recherche?

    Споделете вашето мнение с нас

    • Да
    • No

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Феноменът „столетник“

Снимки: Julia Roberts/Instagram

5 филма с Джулия Робъртс, които трябва да гледате