in

Дългият брак в света на звездите: мисията е все пак възможна

брак
Снимки: Instagram

Няма какво да се лъжем: светският блясък, особено холивудският, е нездравословен за семейното щастие. Огромна част от двойките, които изживяват бурна любов, увенчана от брак, рано или късно (но по-често рано) се разделят.

Домашният уют очевидно не се нарежда сред приоритетите на звездите, а и дори те да се стремят към него, обикновено им се изплъзва. Достатъчно е да си спомним за великата актриса Елизабет Тейлър и нейните 8 брака (2 от които – с Ричард Бъртън), за да си дадем ясна сметка какво е влиянието на славата върху личния живот на звездите.

Именно затова много приятно впечатление правят двойките, които не „прегарят“ толкова бързо пред очите на целокупната публика, а остават заедно въпреки всички неизбежни предизвикателства на публичността.

Да, явно все пак бракът има още светло бъдеще, стига хората да подхождат към него с необходимата отговорност. И да предпочитат да изглаждат своите спорове, вместо да се разделят набързо, цитирайки холивудската мантра: „непреодолими различия“.

И така, подготвихме нашия личен и, разбира се, субективен списък, на дългогодишните двойки, които харесваме:

Пенелопе Крус и Хавиер Бардем

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Completely classy (@sipaesthetics)

Да, те не са заедно от сто години, но и 13 са вече много с техния статут на звезди! Харесваме безкрайно играта им и ги обичаме поотделно, а заедно са наистина синоним на успеха. Двамата се запознават преди доста време на снимките на „Хамон, хамон“. След това участват рамо до рамо в доста ленти.

Двойката изживява паралелно различни любовни разочарования, докато накрая просто не се оглеждат един в друг и…сега са едно от най-стабилните семейства в актьорския свят, с две деца и грижливо пазено семейно щастие. На последните награди „Гоя“ големият Хавиер Бардем не пропусна шанса отново да се обясни в любов на своята половинка, без ни най-малка следа от лигавене – все пак, говорим за един от истинските мачовци на иберийското и световно кино!

Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик

Независимо какво се случваше години наред в „Сексът и градът“, личният живот на главната героиня остана абсолютен бетон! Не че не е имало всевъзможни слухове, разбира се, но Сара Джесика Паркър вече четвърт век (да, 25 години!) споделя съдбата си с тази на Матю Бродерик.

Двамата имат три деца и доста семпъл живот извън снимачната площадка, което би трябвало да е целта на всеки актьор, но невинаги разделението между публичен и личен живот се менажира успешно. Със сигурност обаче пишем отличен 6 на Паркър именно за този неин талант да опазва семейството си от хищните лапи на публичността!

Мерил Стрийп и Дон Гъмър

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Meryl Streep (@merylstreep)

Изобщо не е случаен фактът, че Стрийп седи непоклатимо на трона си вече толкова години в актьорския свят: истината е, че стабилността е нейната втора природа! И именно това я отличава от много старлетки, които прелитат през киното, забърсвайки някоя и друга роля, за да изпаднат после в различни кризи и зависимости, пропилявайки напълно шансовете си за творческо дълголетие…

Стабилността на един човек всъщност личи най-много в личния му живот, смята Мерил Стрийп, която вече 43 години споделя пътя си със скулптора Дон Гъмър. Двамата имат четири деца и все още се държат за ръка след цялото това време. Както се казва: дай Боже всекиму!

Джулия Робъртс и Дани Моудър

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julia Roberts (@juliaroberts)

Да, техният брак не е бил безоблачен винаги (пък и кой ли реално е?), но вечната Хубава жена и съпругът ѝ някак успяваха всеки път да разпръснат надвисналите над щастието им проблеми. Което е наистина достойно за уважение: за любовта си човек би трябвало да се бори, а не да бяга при първите семейни конфликти.

Днес, след 18 години брак, актрисата и талантливият оператор са все така заедно, за радост на трите им деца и милионите почитатели.

Джесика Бийл и Джъстин Тимбърлейк

 

View this post on Instagram

 

A post shared by LLM (@_luxurylifestylemagazine_)

Ясно си спомням началото на тяхната връзка – тогава сякаш целият свят се обзалагаше колко време ще издържат взаимоотношенията между певецът и секс символ Джъстин, и нежната и талантлива певица. Без значение колко интервюта заедно даваха двамата, във въздуха висеше въпросът: докога?

Е, отговорът може да се окаже: завинаги! Бийл и Тимбърлейк опровергаха всякакви апокалиптични очаквания и вече 13 години вървят ръка за ръка по пътя си.

Двойката има две деца и успява да жонглира с финес между светските и семейни задължения, а химията между актрисата и певецът още личи на всевъзможни фамозни събития.

Никол Кидман и Кийт Ърбан

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman)

Истински се радвам на тяхното щастие! След всички години (по-точно 11), в които Кидман беше нещо като придатък на Том Круз, с целия му съмнителен багаж от навици и увлечения по сциентологията, актрисата успя да си поеме дълбоко, свободно дъх, а после и да се влюби. В кънтри певеца Кийт Ърбан, който също е по-нисък от нея, но не колкото беше Круз, и в чието лице Кидман намери най-накрая истинска подкрепа и обич. Винаги личи, когато една жена е обгрижвана, а с кънтри певеца актрисата видимо разцъфна и грейна!

Двамата са заедно от 15 години, имат (помежду си) две деца и очевидно неувяхваща, силна любов, която прозира в много от папарашките кадри.

Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michael Douglas (@michaelkirkdouglas)

И накрая – моите безспорни любимци в този списък на дългогодишната, стабилна любов! Независимо какви бяха обществените прогнози, когато връзката им започна още в края на миналия век, и въпреки цялата помия, която се изля върху актрисата (наричаха я включително кариеристка и златотърсачка), днес Катрин и Майкъл могат да се похвалят с вече 22-годишен брак, две деца и успешно преминаване, ръка за ръка, през всякакви неравности по пътя.

Двойката е и ходещо доказателство на тезата, че любовта наистина побеждава всичко, дори 25 години разлика във възрастта. В крайна сметка, онова клише, че двама души трябва да гледат в една посока, се оказва наистина вярно – нищо, че единият е тръгнал по житейския път с четвърт век по-рано…

Loading

  • Коя е вашата любима звездна двойка?

    • Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас
    • Никол Кидман и Кийт Ърбан
    • Джесика Бийл и Джъстин Тимбърлейк
    • Джулия Робъртс и Дани Моудър
    • Мерил Стрийп и Дон Гъмър
    • Сара Джесика Паркър и Матю Бродерик
    • Пенелопе Крус и Хавиер Бардем

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Силата на кучето

„Силата на кучето“ – скритите дълбини на човешката психика

Зеленчукова супа с кнедли

Зеленчукова супа с кнедли