in

Доматена супа с орзо

Супа с орзо

Орзо е вид паста, представляваща тесто, нарязано на малки парченца, наподобяващи големи зрънца ориз.

Орзото се нарича още ризони и може да се приготвя както самостоятелно, със зеленчуци или месо, така и да се добавя към салати, супи и други.

Могат да бъдат оцветени с шафран, люти чушки и черен боб, за да се получат съответно жълти, оранжеви или черни зрънца.

Тази супа се приготвя бързо и лесно, не съдържа месо, съответно е подходяща за вегетарианци, и е доста здравословна.

Ето как да приготвите вкусна доматена супа с орзо:

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 с.л. масло
  • 1 глава лук
  • 3 скилидки чесън
  • 2 моркова
  • 1 стрък целина
  • 6 чаши зеленчуков бульон
  • 2 чаши домати от консерва
  • 2 дафинови листа
  • сол и черен пипер
  • ½ ч.л. босилек
  • ½ ч.л. риган
  • ¾ ч. орзо
  • 5 чаши спанак
  • пармезан

Начин на приготвяне:

В голяма тенджера загрейте маслото и зехтина.

Добавете нарязания на ситно лук и сотирайте за няколко минути. Добавете чесъна, целината и морковите и запържете за 4-5 минути.

Добавете бульона, доматите, дафиновите листа, босилека, ригана и подправете със сол и черен пипер.

Оставете супата да заври, след което добавете орзото.

Намалете малко силата на котлона и оставете да се готви, докато орзото омекне.

Добавете измития спанак и оставете за още няколко минути на котлона.

Извадете дафиновите листа, поръсете с настърган пармезан и сервирайте.

  • Опитвали ли сте орзо?

    Орзо
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Жена 50

9 съвета за гримиране за жени над 50

„Къщата на Ривиерата“ – две невероятни истории за любов и загуба