in

ЕхаЕха

Джейда Пинкет Смит за борбата с алопецията

Джейда
Снимки: jadapinkettsmith/instagram

Джейда Пинкет Смит написа първия си коментар след церемонията по раздаването на наградите Оскар, по време на която съпругът ѝ Уил Смит удари комикът Крис Рос на сцената заради неуместна шега по адрес на съпругата му.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jada Pinkett Smith (@jadapinkettsmith)

„Това е сезон на изцеление. И аз съм тук за това“, написа Джейда в профила си в Instagram. Без да иска съпругата на Уил Смит се оказа в центъра на тазгодишните награди заради шега към нея, отправена от водещия на церемонията Крис Рос, който се пошегува с прическата на Джейда и я сравни с тази на Деми Мур във филма „Джи Ай Джейн“.

Първоначално Уил Смит прие с усмивка шегата, но виждайки как съпругата му завърта нервно очи, той излезе на сцената и зашлеви водещия. Това се случи минути преди Смит да получи най-очакваната награда в живота си. Актьорът грабна Оскар за ролята си в „Методът Уилямс“.

При получаването на наградата Уил Смит се извини за поведението си и обясни, че шегата на Рок е била твърде лична.

Автоимунното заболяване на Джейда

50-годишната съпруга на Уил Смит страда от автоимунното заболяване алопеция, което засяга космените фоликули и води до загуба на косата.

За първи път Джейда се появява с обръсната глава през 2021 г. Наскоро тя започна да говори за заболяването си и борбата с косопада, споделяйки, че се бори с него от 2018 г.

Дълго време Джейда Смит се появяваше с тюрбани. Актрисата разкри в своето шоу „Red Table Talk“, че причината да ги носи е алопеция и това не е била „лесна тема за обсъждане“.

„Беше ужасяващо, когато започна. Един ден бях под душа и усетих шепа коса в ръката си и си казах: „О, Боже, ще оплешивявам ли?“ Това беше един от онези моменти в живота ми, когато буквално треперех от страх. Ето защо си подстригах косата – и продължавам да я подстригвам“, споделя звездата от Matrix Revolutions на майка си Адриен Банфийлд Норис и дъщеря си Уилоу Смит.

„Косата ми беше голяма част от мен. Грижата за косата ми беше красив ритуал, както и да имам избор дали да имам коса или не. А след това един ден си казваш: „О, Боже, може да нямам избор“, допълва още тя, обяснявайки, че е решила да го сподели, за да не задават въпроси.

Алопецията е състояние, което може да засегне скалпа или цялото тяло. То може да бъде временно или постоянно и често е резултат от генетика, хормонални проблеми или стареене. Признаците включват постепенно изтъняване на косата или внезапна загуба на коса.

Прочетете още:

Как реагира светът на постъпката на Уил Смит

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Всички ние сме мечти

„Всички ние сме мечти“ – наивниците, които се осмеляват да мечтаят

Александър Маккуин

Александър Маккуин – дизайнерът, който не се страхуваше да бъде различен