in

ЛюбовЛюбов

Дейвид Боуи и Иман – любов от приказките

дейвид боуи
Снимка: davidbowie/instagram

Той е творец от световна величина. Тя е супермодел. Обичат се страшно много. Той е Дейвид Боуи и вече не е между живите. Тя е Иман и открито говори за приказния си роман с музикалната легенда, нарича го „истинска любов“. Двамата се женят през 1992 година и са заедно до смъртта му през 2016 г.

„Дейвид е в сърцата и душите ни всеки ден. Той беше моята единствена любов. Дъщеря ми ме пита дали някога отново ще се омъжа и аз казвам „никога“, признава Иман.

Първата им среща

Двойката се запознава през 1990 година, когато се срещат чрез общ приятел. По-късно Боуи споделя, че привличането му към Иман е било мигновено, а преди първата им среща не е можел да спи от вълнение. Влюбва се нея, още когато я вижда на снимка в списание, докато пътува в самолета. След това срещата им е тактично организирана от негов приятел. „Бях сигурен, че тя ще бъде моя съпруга. Никога не съм преследвал друго нещо с такава страст. Просто знаех, че тя е човекът“, споделял е неведнъж покойният музикант. Женят се през 1992 година, а дъщеря им Лекси се ражда през 2000 година.

Иман разказва, че въпреки смъртта му, духът на Боуи все още е сред тях. Тя го открива във феновете му, в музиката и природата. „Когато почина, отидох да се разходя. Тогава една птичка летеше точно пред мен. Усетих присъствието му“, казва супермоделът. Независимо от славата и успеха на двамата, Иман споделя, че връзката им е била изключително нормална: „Беше един стандартен брак. Дейвид беше много забавен, мил, голям джентълмен. Всеки говори, че е бил футуристичен, но всъщност беше като повечето мъже. Обичаше да носи костюми и да води нормален живот. Живеехме обикновено, взимахме дъщеря си от училище, разхождахме се. Искаше ми се да имаме повече време заедно“.

Иман идва от семейство на дипломати. Когато среща Дейвид, тя има не само успешна кариера, но и два брака зад гърба си. С Боуи се запознават на парти, цяла нощ не спират да говорят. Тя е на 35, той на 43 г. Тя не се чувства готова за още един брак, а той измисля имена на бъдещите им деца, въпреки че вече има и той син от предишен брак. Знае, че всичко е предопределено. Дейвид я кани на чай, тя идва, но пие кафе. Започват да се разхождат…а след две години вдигат сватба във Флоренция.

Бракът им продължава 24 години

„Излизахме от две седмици. Пристигнах на летището в Париж и когато вратите се отвориха, видях как хората се надпреварваха да снимат някого. Сред множеството стоеше Дейвид с букет цветя, без охрана. Тогава разбрах, че е сериозен. Не му пукаше, че някой ще го види“, спомня си Иман за първите моменти на връзката им. Предложението за брак на Дейвид е романтично. То се случва в Париж, където певецът наема голяма лодка по Сена и организира вечеря на свещи. Точно в полунощ ѝ предлага.

Следват дълги години без дете. Дъщеря им Александра (Лекси) се появява след седем години неуспешни опити. Една тъжна и в същото време красива случка съпровожда забременяването на Иман. Тя е със сомалийски произход, а там съществува вярване, че ако имаш трудности да забременееш, трябва да държиш цял ден бебе на ръце. Нейната приятелка Кристи Бринкли ѝ дава бебето си и Иман го държи цял ден, без да го пусне.

Лекси се ражда през 2000 г., когато Иман е на 45 години, а Дейвид – на 53. Детето ги сближава още повече. За брака им няма публикувани жълти снимки по таблоидите, нито грозни слухове през всичките тези години. Просто…наистина любов.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

„Пръстенът на цар Соломон“ – приключение, достойно за Индиана Джоунс

„Химия на шегата“ – да превърнеш хумора в професия