in

„Всички шепнещи кости“ – гмуркане в дълбоките води на мрачни семейни тайни

Далеч в сърцето на мрачен магически свят, вдъхновен от Ирландия от XIX век, ни запраща омайващият фентъзи роман на австралийската писателка А.Г. Слейтър, който покори сърцата на любителите на жанровата литература по цял свят.

С привкус на морски вятър и готически мрак, „Всички шепнещи кости“ е oмагьосваща приказка, която ще ви въвлече в свят на зловещи семейни тайни, магия и вещици, митични и морски създания; за силни жени и за мъжете, които се опитват да ги подчинят на волята си и губят живота си.

Имало едно време, толкова отдавна, че само разказвачите на приказки помнят…

Някога преди години в дома на семейство О‘Мали, недалеч от гранитните скали на Гоблинов нос, ехтели музика и шумолене на бални рокли, звън от кристални чаши, шампанско и благоденствие.

Търговията вървяла, а корабите им винаги пристигали пълни с богатства в пристанището на Вълнобор. Били години на безгрижие, в което водата и земята сякаш били в краката им…

Днес старото имение тъне в разруха, сякаш морето е хвърлило своето зловещо проклятие и е измило всяка следа от някогашния престиж на семейство О‘Мали.

Когато младата Мирен е заставена от баба си Ифа – последната чистокръвна О‘ Мали – да се омъжи за своя братовчед Ейдън, за да възстанови някогашната слава на рода, тя е на път да се сбогува с мечтата си да загърби морското градче и да потърси мястото си в света.

Призраци от миналото

Много скоро обаче младата жена се оказва завлечена на дъното на зловещо и древно сказание, в което сред удавени тайни и прогнили мечти бродят призраци от миналото, магия и същества, способни да изпълнят всяко човешко желание, но на твърде висока цена.

Наситена с някои от най-мрачните елементи на европейския фолклор и съспенс, „Всички шепнещи кости“ е впечатляващо и спиращо дъха изживяване – гмуркане в дълбоките води на жанровата литература, след което няма да изплувате бързо обратно в реалността.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

мъдрост

Древните перси: Всичко, което сме загубили, се връща при нас под друга форма

Сватба Кейт и Уилям

Защо принц Уилям не носи брачната си халка