in

„Всички ние сме мечти“ – наивниците, които се осмеляват да мечтаят

Всички ние сме мечти

Романът на Симона Стоева „Всички ние сме мечти“ е поетично обяснение в любов към изкуството във всичките му форми. Книгата възхвалява човешкия порив безстрашно да следваме мечтите си, независимо от трудностите, които срещаме по пътя. И ни припомня, че във всеки един от нас се крие история, която чака да бъде разказана.

Точно като тази на Иво – ученик в престижната Академия по изкуствата, непоколебим в решението си някой ден да се нареди сред най-великите имена в киното. И на Нора, която не иска просто да танцува, а да стане най-добрата балерина, творила някога.

Когато пътищата им се пресичат в стаята за наказание, в момент, сякаш излязъл от страниците на филмов сценарий, всичко друго мигновено затихва. Вихрушката от чувства помежду им заплашва да ги отдалечи от целите, които и двамата преследват толкова пламенно.

И както често се случва в живота, Нора и Иво са принудени да избират. Но може ли сърцето да направи избор между любовта и изкуството? Отговорът ще откриете във „Всички ние сме мечти“…

Варненската писателка Симона Стоева споделя за книгата си, че е писана отзад напред: „За мен историите започват от финала. Когато пиша, често в главата си имам нарисуван завършек и остава да разбера как героите ще стигнат до този момент, до който знам, че трябва да ги заведа.“

Източник: Сиела 

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Пролетни ролца

Пролетни рулца

Джейда

Джейда Пинкет Смит за борбата с алопецията