in

Вити банички със сирене

Вити банички

Баницата заема централно място в българската кухня. Тя присъства на трапезата на българина на всеки празник, а освен това е любима закуска в обикновените дни.

Има хиляди разновидности на баницата. Класическата баница със сирене, различни зеленчукови баници, като зелник и лучник, има баници с месо, с локум, с плодове и дори с ориз.

Освен това баницата може да бъде вита, налагана или направена на малки банички.

При класическата рецепта за баница, корите се омесват и разточват на ръка, но в днешното забързано ежедневие рядко имаме време за това и обикновено използваме готови кори.

Ето как да си направите вкусни вити банички със сирене на днешния празник:

Необходими продукти:

  • 1 пакет кори за баница
  • 3 яйца
  • 50 грама масло
  • 120 грама кисело мляко
  • 250-300 грама краве сирене
  • 2-3 супени лъжици олио

Начин на приготвяне:

Първата стъпка, когато приготвяте баница, е да си подготвите тавата, в която ще я печете, като я намажете с малко олио.

Разбийте яйцата, добавете киселото мляко, а след това натрошеното сирене.

Корите се намазват с малко разтопено масло, поръсва се с плънката и се завива на руло, от по-дългата страна на кората.

След това рулото се навива във формата на охлювче и се слага в тавата.

След като завиете всички кори, поръсете баничките с малко олио отгоре.

Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-30 минути.

  • Каква баница предпочитате?

    • Баница със сирене
      Класическа баница със сирене
    • Баница със спанак
      Друг вид- със спанак, месо и т.н.

КАКВО МИСЛИШ?

1 Глас
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

еманципацията

Еманципацията – нищо повече от война на половете

карл юнг

Лабиринти – бракът на Ема и Карл Юнг