in

Български ритуали, вярвания, приказки и игри за децата ни

Българските фолклорни традиции в отглеждането на децата ни учат как да възпитаме добър човек, как да му дадем най-важните понятия и морални ценности, да му вдъхнем любов и нежност чрез песен, да играем и да бъдем до него в най-важните години от израстването му.

Книгата съдържа част от това първо, най-важно училище за децата на българина. Дава възможност да им покажем един богат, приказен и красив свят. Броенки, залъгалки, наричания, игри. Прекрасни образци, чрез които децата се учат най-добре, развиват се като личности и творци.

В книгата си Лилия Старева събира и обяснява смисъла и ролята на стотици позабравени практики, ритуали, забрани, гадания и предсказания в живота на старите българи. Чрез тях те вярвали, че ще осигурят най-доброто за децата си, ще ги въведат по най-правилния и защитен начин в живота и обществото.

Освен като любопитен анализ на част от българския фолклор, този сборник може да се възприема и като наръчник за съвременните семейства. Показва как традицията може да ни помогне днес. Как да отглеждаме, възпитаваме и играем с децата чрез вълшебния и многовековен опит на предците ни.

Loading

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

бадеми

10 изненадващи ползи от накиснати бадеми, за които не знаете

земя, планета, вселена

10 невероятни факта за Вселената