in

Бургер със сьомга и сос Тартар

Бургер Сьомга

Бургерите със сьомга са алтернатива на обикновените бургери, които обикновено се приготвят с телешко месо. В тази рецепта самият бургер е направен от риба, а сосът Тартар придава вкус и приятна текстура. Останалите съставки са като при обикновените бургери и могат да бъдат променяни според вашия вкус. Бургерите със сьомга са много популярни в Аляска.

Необходими продукти:

  • 700 грама филе от сьомга
  • 2 глави лук
  • 1 с.л. каперси
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер
  • ½ ч. майонеза
  • ½ ч. кисели краставички
  • 2 с.л. копър
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 2 с.л. зехтин
  • 1 ч. бейби спанак
  • 1 домат
  • 4 питки за хамбургери

Начин на приготвяне:

Нарежете сьомгата на много ситно. Можете дори да я сложите в блендера, но използвайте пулсиращия режим и го пуснете само 2-3 пъти, за да не стане на каша.

Комбинирайте нарязаната риба с 1 глава лук, нарязан на ситно, каперсите, горчицата и малко сол и черен пипер.

От тази смес оформете 4 бургера и ги наредете в намазнена чиния.

Оставете бургерите в хладилника за 2-3 часа.

Смесете майонезата с нарязаните кисели краставички, копъра и лимоновия сок. Подправете със сол и черен пипер и вашият сос Тартар е готов.

Загрейте малко зехтин и сложете бургерите, без да ги вадите предварително от хладилника. Печете всеки бургер по 3-4 минути от всяка страна.

Измийте и почистете спанака, домата и лука.

Сглобете бургерите, като във всяка питка слагате по един бургер от сьомга, малко сос Тартар и нарязани зеленчуци.

  • Опитвали ли сте рибен бургер?

    Рибен бургер
    • Да
    • Не

КАКВО МИСЛИШ?

0 Гласове
Upvote Downvote

Вашият коментар

Avatar

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Приветливи градове

10-те най-приветливи градове в света

Стивън Кинг

Неспокойно сърце: Стивън Кинг през бедността, любовта, алкохола, славата, наркотиците